Östersunds - Arsenal 15.2.2018, illalla liki parikymmentä pakkasastetta

Tiukka paikka lontoolaisille. Keski-Ruotsissa on lähes kaksikymmentä astetta pakkasta, ja lunta vaikka kuinka. Eikä Arsenalilla ole kunnon kärkimiestä.

Eurooppa-liigassa Arsenalin miljoonamiehet pelaavat tänään pudotusottelun ruotsalaista pikkuseuraa Östersundsia vastaan. Östersundin kaupungissa on reilut 40 000 asukasta, futisstadionille mahtuu vajaa kymmenen tuhatta katsojaa ja siellä on tänään ilmeisesti todella kylmä ja luminen keli. Eksoottinen ottelu siis Özilille, Wilsherelle ja kumppaneille.

Ottelun tekee hieman epätasapainoiseksi se, että Arsenal on keskellä Valioliiga-kautta ja Östersunds on vielä aikalailla talviterässä.

Eurooppa-liigasta ensi kauden UCL-lohkoon

Eurooppa-liiga on nyt Arsenalille tärkeä turnaus. Sen paras mahdollisuus päästä ensi kaudeksi mukaan rahakkaaseen Mestareiden liigaan on tehdä tällä kaudella ManU:t, eli voittaa Eurooppa-liigan finaali. Viime viikonloppuna Arsenal hävisi Valioliigassa Tottenhamille, ja nyt pääsy kotimaan liigan neljän kärkeen näyttää kovin kaukaiselta. Arsenal on nyt Valioliigan kuutonen, ja se on nelospaikalla olevaa Chelseaa perässä jo kahdeksan pistettä, Spurskin on vielä siinä edellä viitospaikalla.

Arsenalin manageri Arsene Wenger varmasti hyvin ymmärtää missä joukkue on menossa, ja se tarkoittaa sitä, että tänään ei oteta riskejä. Kentälle tulee vahva Arsenalin avauskokoonpano. Arsenalin ohjelma on helmikuussa ja maaliskuun alusssa sellainen, että se pelaa vielä Manchester Cityä vastaan Valioliigassa ja Liigacupin finaalissa Wembleyllä, mutta kumpikin Östersunds -ottelupari pelataan ensin. FA Cupista putoaminen antaa Arsenalille ensi viikonloppuna huilivuoron.

Östersunds peittosi Athletic Bilbaon

Östersunds pelasi loistavan lohkovaiheen Eurooppa-liigassa. Se voitti ryhmän, jossa oli mukana myös Athletic Bilbao. Se tosin on sanottava, että kyllähän Östersunds on heikoin lohkovoittaja.

Vajaa viikko sitten Östersunds aloitti kautensa pelaamalla Ruotsin cupissa Trelleborgia vastaan, ja sen ottelun Östersunds voitti kotonaan 3-0. Ottelu ehkä sai hieman ruostetta pois pelaajien nivelistä, sillä peli oli joukkueen ensimmäinen tosikoitos sitten joulukuun.

Arsenalin otteluissa on viime aikoina Spurs -peliä lukuunottamatta tehty mukavan paljon maaleja. Se voitti juuri Evertonin 5-1, hävisi Swansealla 1-3 ja voitti Crystal Palacen 4-1. Nyt se varmasti lähtee pelaamaan riskejä vältellen. Nollapeli olisi Arsenalille loistava tulos, ratkaisu jäisi omalle Emirates -stadionille.

Ei tule maaleja pakkasessa

Unibet on laittanut ottelun kertoimet 7.20 – 4.60 – 1.46. Lukemat lienevät kohdallaan. Arsenalille pelaaminen pikkukertoimella ei houkuttele, Tykkimiehet saattavat hyvinkin tyytyä tasuriin. Östersundsin jättikerroinkaan ei innosta pelaamaan, joukkueiden tasoero on sen verran suuri.

Otteluun odotetaan paljon maaleja. Unibetilla yli 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.78. Tämä ei välttämättä ole kohdillaan. Olosuhteet voivat olla kurjat, ja Arsenal pelaa riskejä vältellen. Arsenalilta myös puuttuu ottelusta kunnon kärki. Lacazette on loukkaantunut, Aubameyang ei saa pelata euroturnausta ja Giroud myytiin pois. Hyvä veto peliin on alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.05.

Östersundsin mahdollinen avaus: Keita; Mensiro, Pettersson, Mukiibi, Widgren; Nouri, Edwards, Tekie, Hopcutt; Sema, Ghoddos

Arsenalin mahdollinen avaus: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Wilshire, Xhaka; Iwobi, Ozil, Mkhitaryan; Welbeck

Östersundsin mahdollinen avaus: Keita; Mensiro, Pettersson, Mukiibi, Widgren; Nouri, Edwards, Tekie, Hopcutt; Sema, Ghoddos Arsenalin mahdollinen avaus: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Wilshire, Xhaka; Iwobi, Ozil, Mkhitaryan; Welbeck

Aseta vetosi