Panama - Tunisia to 28.6.2018, Lohkon altavastaajat iskevät yhteen.

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon aivan viimeisiä otteluita viedään, kun Panama saa vastaansa Tunisian. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin, joten miehistöjen ensimmäinen välienselvittely käydään suurimmassa mahdollisessa paikassa. Ennakkokaavailuissa Tunisia lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta joukkueet ovat materiaaliltaan hyvin lähelle samantasoisia. Ryhmät taistelevat jatkopaikoista lohkossa G, jossa mukana ovat myös erittäin laadukas kaksikko Belgia sekä Englanti.
Panama - Tunisia Jalkapallon MM-kisat 28.6.2018
Panama - Tunisia
June 28,2018
21:00

Panama, ”La Marea Roja”

Panama selvisi ensimmäisiin MM-kisoihinsa vähintään kyseenalaisella tavalla, sillä heidän ratkaisevassa ottelussaan tekemänsä maali ei oikeasti edes ollutkaan maali. Tuomaristo päätti kuitenkin katsoa sen maaliksi, joten sen avulla miehistö sijoittui lohkossaan maalieron turvin kolmanneksi. Näin niukasti vältyttiin nousukarsintoihin joutumista. Panama nappasi otteluistaan kolme voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Maalinteossa onnistuivat esimerkiksi Gabriel Torres ja Abdiel Arroyo.

Karsintojen jälkeen Panama on pelannut kuusi harjoitusottelua, joista saaliiksi tuli kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Maaleja joukkue onnistui tekemään yhteensä kahdeksan kertaa, mutta yhdessä taistossa osumia heidän toimesta tehtiin viisi kappaletta. Näin ollen miehistön hyökkäyspelaaminen ei ollut yhtä kertaa lukuun ottamatta mitään laadukasta. Panama voitti edellisessä harjoituspelissään vähämaalisesti Trinidad ja Tobagon. Sitä aiempi taisto päättyi selvään tappioon Sveitsille.

Tunisia, ”Les Aigles de Carthage”

Tunisia oli karsinnoissa erinomaisessa pelivireessä, sillä miehistö onnistui voittamaan oman lohkonsa. Aiemmin maa on ollut mukana vuosina 1978, 1998, 2002 ja 2006 ja joka kerta joukkue on jäänyt ensimmäiselle kierrokselle, joten ryhmä on saavuttanut paikan jalkapallon suurtapahtumaan nyt viidettä kertaa. Tunisia ei siis hävinnyt lohkossaan yhtään otteluaan, ja neljän voiton ohella mukaan tarttui myös muutamia tasapelejä. Maaleja ”Les Aigles de Carthage” iski 11 kappaletta, kun taas vastustajat onnistuivat maalinteossa neljä kertaa. Maalipaikkoja onnistuivat hyödyntämään esimerkiksi Youssef Msakni ja Ghailene Chaalali.

Alkuvuoden aikana Tunisia on pelannut muutaman harjoitusottelun, jossa vastustajina ovat toimineet Costa Rica ja Iran. Tunisialaiset nappasivat molemmilla kerroilla vähämaalisen voiton, jossa maaleilla ei todellakaan juhlittu. Karsintojen ja harjoitusotteluiden ohella miehistö on ehtinyt pelaamaan Afrikan Cup of Nations -turnausta. Siellä edellinen kamppailu päättyi vähämaaliseen voittoon Egyptiä vastaan. Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa Tunisia on antanut vastustajilleen ainoastaan kahteen otteeseen enemmän kuin yhden maalin, joten afrikkalaisten suuri vahvuus on löytynyt jo pitkään puolustuspelaamisesta.

Tunisian maaleja karsinnoissa:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Panama ja Tunisia iskevät yhteen Mordovia stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu noin 45 000 katsojaa.

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet, joten Panaman ja Tunisian välienselvittelyä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenan välityksellä. Myös liveseurantaa voi hyödyntää turnauksen seuraamisessa. Vielä ei ole tiedossa mahdollista studio-osuutta Panaman ja Tunisian kohtaamisessa, mutta se selviää myöhemmin. Ottelua voi katsoa suomeksi ja ruotsiksi sekä useilla laitteilla.

Näin pelataan

On sanomattakin selvää, että Panaman ja Tunisian mahdollisuudet selviytyä mukaan pudotuspeleihin eivät ole sieltä uskottavimmasta päästä. Lohkossa Englanti ja Belgia ovat rajusti Panamaa ja Tunisiaa parempia kokonaisuuksia, joten suurella todennäköisyydellä lohkon altavastaajien välienselvittelyssä panoksena ei liene paikka pudotuspeleihin. Lähtökohdat ovat kaikkiaan hyvin tasaiset, mutta kuten jo mainittu, Tunisia on materiaaliltaan hieman vastustajaansa edellä. Maaleilla tuskin ainakaan juhlitaan, joten vähämaalisesta afrikkalaisten voitosta taitaa olla kysymys.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt