Saudi-Arabia - Egypti ma 25.6.2018, Juhlivatko Faaraot voittoa vihreäpaidoista?

Saudi-Arabia kohtaa Egyptin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon MM-kisoissa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa aiemmin kahdesti, joista toisen ottelun voitti Faaraot voittivat vähämaalisesti, kun taas toisella kerralla vihreäpaidat nappasivat selkeän voiton. Vaikka silloin paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, tällä kerralla ennakkosuosikin asema on vahvasti egyptiläisillä. Miehistö lähtee kamppailuun selkeästi parempana nippuna. Joukkueet kuuluvat A-lohkoon, jossa pelaavat myös Venäjä ja Uruguay.
Saudi-Arabia - Egypti Jalkapallon MM-kisat 25.6.2018
Saudi-Arabia - Egypti
June 25,2018
17:00

Saudi-Arabia, ”Sons Of The Desert”

Saudi-Arabia pääsi karsinnoista kisoihin hyvin niukasti hyvän maalieronsa turvin. Sons Of The Desert voitti karsintojen kolmannessa vaiheessa kuusi ottelua, pelasi kertaalleen tasapelin ja hävisi kolmesti. Maaliero kolmannen vaiheen kamppailuissa oli 17-10. Miehistön hyökkäyspäässä suurinta vastuuta kantoivat Nasser Al Shamrani, Nawaf Al Abed ja Fahad Mosaed Al Muwallad Al Harbi. Läpi karsintojen vihreäpaitojen ottelut olivat melko tasaisia pallonhallinnalta, mutta joukkueen maalintekoyritykset jäivät parissa ottelussa vain muutamaan ja usein korkeintaan alle kymmenen.

Karsintojen jälkeen Saudi-Arabia on ehtinyt pelaamaan monia harjoitusotteluita, joista saaliiksi on saatu tasaisesti niin voittoja kuin tappioita. Kahdesta edellisestä harjoitusottelustaan vihreäpaidoilla on alla kaksi voittoa Kreikasta ja Algeriasta. Niissä omiin ei mennyt maaliakaan. Toisaalta etenkin huippumaita vastaan miehistön hyökkäyspelaaminen on ollut olematonta, ja useissa kamppailuissa pelit ovat olleet rikkonaisiakin.

Saudi-Arabian joukkue videolla:

Egypti, ”Faaraot”

Egypti pelasi hyvät karsinnat nappaamalla lohkonsa ykköspaikan haltijana suoran paikan MM-kisoihin. Viimeinen karsintataisto tuotti vähämaalisen tasapelin Ghanaa vastaan. Kolmannen vaiheen karsinnoissa joukkue voitti kaikkiaan neljä kertaa, pelasi yhden tasapelin sekä hävisi myös kertaalleen. Maaliero kolmannen vaiheen karsinnoissa oli 8-4, joten varsinkin puolustuspelaaminen toimi säännöllisesti hyvällä tasolla. Maalinteosta vastasivat lähinnä Liverpoolia edustava joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Mohamed Salah ja KuPSisa alkukauden pelannut Suomen kentille poikkeuksellisen mielenkiintoinen nimi Abdallah El-Said.

Karsintojen jälkeen Egypti on pelannut kaksi harjoitusottelua, joissa molemmissa tuli tappio niukasti maalin erolla. Vastustajina olivat Kreikka ja hallitseva Euroopan mestari Portugali. Pallonhallinnassa Faaraot eivät jääneet selkeästi vastustajien jälkeen, mutta maalintekoyritykset jäivät selvästi alle kymmenen. Kreikkaa vastaan joukkue jäikin maaleitta, mutta Portugalia vastaan egyptiläiset onnistuivat saamaan edes yhden osuman. Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa miehistö on napannut voiton kolmeen otteeseen, joten pelivire ei ole ollut kummoinen.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Saudi-Arabia ja Egypti kohtaavat Volgogradin stadionilla. Kamppailu lähtee käyntiin Suomen aikaa kello 17.00. Stadionille mahtuu 45 568 ihmistä.

Ottelun katsominen

Saudi-Arabian ja Egyptin kohtaamista voi seurata suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, ja turnauksen jokainen ottelu esitetään alusta loppuun. Television ja Yle Areenan ohella myös radio ja liveseuranta auttavat pitämään kartalla kamppailuiden tapahtumista. Vielä ei ole tietoa mahdollisesta studio-osuudesta Saudi-Arabian ja Egyptin kamppailussa, mutta se selviää hieman myöhemmin. Suomen ohella ruotsi kuuluu kielivaihtoehtoihin, ja otteluita pääsee katsomaan lukuisilla laitteilla.

Näin pelataan

Saudi-Arabia on turnauksen yksi huonoimmista joukkueista, ja vihreäpaidoille ei voi paljoa lupailla menestymistä myöskään Egyptiä vastaan. Vaikka Faaraot eivät lukeudu mitenkään huippumaiden joukkoon, tasoero heidän eduksi on kuitenkin selkeä. Todennäköisesti egyptiläiset ottavatkin taistossa pallonhallinan ja ottelun viemisen heidän puolelleen, kun taas Sons Of The Desert pyrkii keskittymään vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Realistisesti Faaraoilla on mahdollisuus taistella jatkopaikoista, mutta se vaatii voittoa lohkon heikoimmasta miehistöstä.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt