Senegal - Kolumbia to 28.6.2018. Nappaako Afrikan ylpeys yllätysvoiton?

Jalkapallon MM-kisoissa ottelut jatkuvat, kun paremmuudestaan kamppailevat Senegal ja Kolumbia. Maat ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran harjoitusottelussa neljä vuotta sitten, jolloin välienselvittely päättyi runsasmaaliseen tasapeliin. H-lohkossa muina joukkueina ovat Puola ja Japani, joista ensimmäiseksi mainittu nippu kuuluu ainakin todennäköisiin jatkoonmenijöihin. Kolumbia on vahvoilla nappaamaan toisen jatkopaikan, mutta lohko on toisaalta hyvin tasainen.
Senegal - Kolumbia Jalkapallon MM-kisat 28.6.2018
Senegal - Kolumbia
June 28,2018
17:00

Senegal

Senegal selviytyi mukaan MM-kisoihin nappaamalla karsinnoissa lohkonsa ykköspaikan ennen toiseksi tullutta Burkina Fasoa. Kuudessa ottelussaan afrikkalaiset onnistuivat maalinteossa kymmeneen otteeseen, kun taas vastustajat onnistuivat maalinteossa kolme kertaa. Miehistön parhaana maalintekijänä toimi kahdella osumallaan Diafra Sakho. Viimeisen suunnilleen kahden vuoden aikana Senegal on pelannut otteluissaan paria poikkeusta lukuun ottamatta pelkästään afrikkalaisia joukkueita vastaan.

Alkuvuoden aikana Senegal on ehtinyt pelaamaan muutaman harjoitusottelun. Ne olivat hyvin tasaväkisiä vastustajinaan Uzbekistan sekä Bosnia ja Hertsegovina. Molemmat kamppailut päättyivät vähämaalisiin tasapeleihin. Puolustuspelaamisessaan senegalilaiset onnistuivat hyvin, mutta kummassakin taistossa hyökkäyspelaaminen jätti paljon parantamisen varaa. Kymmeneen edelliseen otteluunsa Senegal on onnistunut vain kertaalleen viimeistelemään enemmän kuin kaksi maalia.

Senegalin joukkue videolla:

Kolumbia

Karsinnoissa Kolumbia pelasi Etelä-Amerikan maaperällä saalistaen 18 ottelustaan seitsemän voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi häviötä. Pisteitä keltapaidat onnistuivat nappaamaan 27 kappaletta. Joukkue onnistui tekemään 21 maalia, kun omissa verkot soivat puolestaan 19 kertaa. Miehistön maalinikkarina toimi Bayern Münchenia edustava James Rodriguez, joka onnistui laittamaan pallon vastustajan verkkoon kuudesti.

Alkuvuoden aikana Kolumbia on pelannut muutaman harjoitusottelun, ja viime vuoden loppuhetket mukaan lukien kamppailuita on käyty kaikkiaan neljään otteeseen. Paras voitto tuli ehdottomasti Ranskaa vastaan, mutta sen ohella Kiina joutui nöyrtymään peräti maalein 4-0. Etelä-Korea sen sijaan oli vahvempi vieden pidemmän korren joukkueiden kohtaamisessa. Viimeksi Australian kanssa eteläamerikkalaisten oli tyytyminen tasapeliin.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Senegal ja Kolumbia iskevät yhteen Cosmos Arenalla Samarassa. Stadion vetää 44 918 katsojaa. Kamppailu lähtee käyntiin klo 17.00 Suomen aikaa.

Ottelun katsominen

Yle omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet, joten Senegalin ja Kolumbian välistä kamppailua pääseen seuraamaan suorana lähetyksenä televisossa ja Yle Arenassa. Myös liveseuranta ja radio tarjoavat mahdollisuuden tapahtumien seuraamaan. Otteluita voi seurata sekä suomeksi että ruotsiksi monella eri laitteella. Vielä ei ole tiedossa, että kuuluuko Senegalin ja Kolumbian kamppailuun myös studio-osuus, mutta se selviää piakkoin.

Näin pelataan

Tasoero Senegalin ja Kolumbian välillä on olemassa, mutta se ei ole keltapaitojen eduksi millään tavalla julma. On kuitenkin selvää, että eteläamerikkalaisten menestymismahdollisuudet ovat kaksikosta huomattavasti paremmat. Heidän odotellaan vievän ottelua, kun taas senegalilaiset keskittyvät varmasti enemmän heidän puolustuspelaamiseensa ja vastaiskutilaisuuksiin. Mikäli Kolumbia pystyy hyödyntämään laadukkaasti materiaalietuaan, heidän voitto lienee luvassa.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt