Serbia - Brasilia ke 27.6.2018, Mestarisuosikki liian kova pala kaadettavaksi?

Serbian ja Brasilian kohtaaminen käydään, kun jalkapallon MM-kisoissa kolmas ottelukierros on tulossa pian jo päätökseensä. Kyseessä on lohko E:ssä käytävä kamppailu, johon on helppoa nimetä vain yksi suuri ennakkosuosikki. Etukäteiskaavailuissa Serbia taistelee toisesta jatkopaikasta yhdessä etenkin Sveitsin kanssa, kun taas Costa Rican eväät eivät todennäköisesti riitä lohkovaiheesta enää pidemmälle. Serbialaisille tärkeimmät ottelut ovat ehdottomasti aiemmin Sveitsiä ja Costa Ricaa vastaan, sillä Brasilian yllättäminen tuntuu aavistuksen kaukaa haetulta.
Serbia - Brasilia Jalkapallon MM-kisat 27.6.2018
Serbia - Brasilia
June 27,2018
21:00

Serbia, ”Оrlovi”

Serbia selvitti tiensä MM-kisoihin menestymällä hienosti karsinnoissa omassa lohkossaan. Siellä serbialaiset nappasivat ykköspaikan ennen Irlantia, joten matka vei suoraan Venäjän suureen tapahtumaan. Maalinteossa ”Оrlovi” onnistui noin parikymmentä kertaa, kun taas vastustajat onnistuivat maalinteossa kymmeneen otteeseen. Serbia nappasi viimeiseksi jääneessä ottelussaan vähämaalisen voiton Georgian kustannuksella, mutta vain hieman aiemmin oli tullut tappio Itävallalle.

Karsintojen jälkeen Serbia on esiintynyt alkuvuoden aikana muutamassa harjoitusottelussa. Niistä ensimmäinen päättyi häviöön Marokkoa vastaan, kun taas Nigeriaa vastaan voitto irtosi maalein 0-2. ”Orlovi” pelasi myös viime vuoden lopulla kaksi harjoitusottelua, ja niistä miehistö nappasi voiton Kiinasta ja tasapelin Etelä-Korean kanssa. Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa Serbia ei ole jäänyt maaleitta kertaakaan, joten edellinen kamppailu ilman ainuttakaan tehtyä osumaa tapahtui viime vuoden tammikuussa Yhdysvaltoja vastaan.

Brasilia, ”Pentacampeões”

Brasilia nappasi Etelä-Amerikan maaperällä käydystä lohkostaan selkeän ykköspaikan, ja miehistön taakse jäivät huippuryhmistä muun muuassa Argentiina, Uruguay ja Kolumbia. Keltapaitojen jääminen MM-kisojen ulkopuolelle olisi ollut todella kaukaa haettua, ja edellisten MM-kisojen jälkeen ryhmällä on poikkeuksellisen paljon näyttöhaluja. Brasilia nappasi karsinnoissa otteluistaan suurimmaksi osaksi vain voittoja viittä tasapeliä ja yhtä tappiota lukuun ottamatta. Vastustajien maaliverkot heiluivat vaatimattomasti 41 kertaa, ja vastustajille etenkin Neymar, Paulinho, Philippe Coutinho ja Gabriel Jesus olivat liian vaikeasti pysäytettävissä.

Karsintojen jälkeen Brasilia on pelannut neljä harjoitusottelua. Keltapaitojen ensimmäinen harjoituskamppailu tuotti voiton Japanin kustannuksella. Seuraavassa taistossaan mestarisuosikki pelasi maalittoman tasapelin Englannin kanssa. Kuluvan vuoden aikana alla on voitot Venäjää ja erittäin mielenkiintoisessa taistossa Saksaa vastaan. Brasilian on neljään edelliseen otteluunsa antanut vastustajilleen yhteensä ainoastaan yhden maalin. Samaan hengenvetoon voidaan mainita, että he ovat jääneet pariinkymmeneen viimeiseen kamppailuunsa maaleitta ainoastaan neljään otteeseen.

Brasilian joukkue videolla:

:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Serbian ja Brasilian kamppailu käydään Spartak stadionilla. Kohtaaminen käynnistetään kello 17.00 Suomen aikaa. Stadion vetää 43 298 ihmistä.

Ottelun katsominen

Serbian ja Brasilian kohtaamista voi seurata suomeksi ja ruotsiksi suorana lähetyksenä Ylen kanavilta. Yle lähettää turnauksen jokaisen kamppailun alusta loppuun televisiossa tai Yle Areenassa. Myös tulosseuranta ja radio auttavat pitämään kartalla kaikista tapahtumista. Otteluita voi katsoa läpi turnauksen erilaisilla laitteilla. Vielä ei ole tietoa siitä, että kuuluuko Serbian ja Brasilian välienselvittelyyn studio-osuus, mutta se ratkeaa myöhemmin.

Näin pelataan

Serbia on laatujoukkue, mutta tasoero Brasiliaan on siitä huolimatta yhdellä sanalla sanottuna valtava. Todennäköisesti keltapaidat pystyvät luomaan runsaasti hyviä maalintekopaikkoja, kun taas "Orlovin" menestymismahdollisuudet lepäävät heidän puolustuspelaamisensa täydellisessä onnistumisessa ja vastaiskupaikkojen loistavassa hyödyntämisessä. Brasilialaisten tekeminen on vain niin kokonaisvaltaista, että heikkouksia on erittäin vaikeaa löytää. Heidän voitto onkin siis lähellä.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt