Sveitsi - Costa Rica ke 27.6.2018, Alppimaa taistoon selkeänä voittajasuosikkina.

Sveitsi ja Costa Rica taistelevat paremmuudestaan, kun ottelut jatkuvat jalkapallon MM-kisoissa. Kyseessä on lohkossa E käytävä kamppailu, johon on helppoa asettaa vain yksi voittajasuosikki. Ryhmät ovat kohdanneet toisensa 2000-luvulla muutamaan otteeseen. Vaikka miehistöjen välinen tasoero ei ole suurimmasta päästä, alppimaa on vahvoilla taistelussa lohkon kakkospaikasta Brasilian jälkeen. Keltapaidat etenevät mitä suuremmalla todennäköisyydellä lohkovoittoon, joten käytännössä kolme muuta joukkuetta taistelee ainoastaan toisesta avoimesta jatkopaikasta.
Sveitsi - Costa Rica Jalkapallon MM-kisat 27.6.2018
Sveitsi - Costa Rica
June 27,2018
21:00

Sveitsi

Sveitsi pelasi karsinnoissa samassa lohkossa Euroopan mestaruuden muutama vuotta sitten voittaneen Portugalin kanssa. Alppimaan tasosta kertoi hyvin se, että he onnistuivat keräämään saman pistemäärän Portugalin kanssa, mutta muiden asioiden vuoksi sveitsiläiset eivät päässeet suoraan MM-kisoihin. Nousukarsinnoissa vastaan asettui Pohjois-Irlanti, ja varsin odotetusti miehistöjen molemmat välienselvittelyt olivat erittäin vähämaalisia. Lopulta ainoastaan Ricardo Rodriguezin suorittama rangaistuspotku riitti viemään Sveitsin mukaan MM-kisoihin. Rodriguezin ohella varsinkin Haris Seferovic oli läpi karsintojen keskeisessä roolissa, sillä hän viimeisteli maaleja joukkueelleen neljään otteeseen.

Alkuvuoden aikana Sveitsi on pitänyt pelivirettään yllä pelaamalla muutamassa harjoitusottelussa voitollisesti Kreikkaa ja Panamaa vastaan. Molemmista kamppailuista punapaidat nappasivat siis voitot, mutta etenkin Panamaa vastaan vastustajan taso oli kieltämättä turhankin vaatimaton. Sveitsi on kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa jäänyt maaleitta ainoastaan muutamaan otteeseen, ja samalla neljään viimeiseen peliinsä alppimaa on pitänyt maalinsa koskemattomana.

Sveitsin joukkue videolla:

Costa Rica

Karsinnoissa Costa Rica menestyi hienolla tavalla nappaamalla lohkonsa kakkospaikan heti Meksikon jälkeen. Se tarkoitti suoraa paikkaa MM-kisoihin, joten vauhtia ei tarvinnut hakea nousukarsintojen kautta. Viimeiseksi jääneessä ottelussaan Costa Rica hävisi niukasti Panamaa vastaan, mutta sekään ei estänyt miehistöä nappaamasta kakkospaikkaa. Punavalkoiset keräsivät otteluistaan kaikkiaan 16 pistettä, ja puolestaan maalinteossa miehistö onnistui 14 otteeseen. Varsinkin puolustuspelaaminen sai lähes kerta toisensa jälkeen puhtaat paperit, sillä se oli lohkon parhaimmistoa yhdessä lohkovoittaja Meksikon kanssa. Marcos Urena oli miehistön paras maalintekijä kolmella osumallaan.

Alkuvuoden aikana Costa Rica on ollut tulessa muutamassa harjoitusottelussa. Ensimmäinen kuluvan vuoden harjoituskamppailuista päättyi vähämaalisesti voittoon Skotlannista, kun taas edellisessä taistossaan punavalkoiset joutuivat toteamaan Tunisian paremmakseen. Suuremmassa kuvassa on hyvä mainita, että kymmeneen viimeisimpään otteluunsa Costa Rica ei ole kertaakaan onnistunut tekemään kahta maalia enempää, mutta toisaalta heidän puolustuspelaamisensa on ollut myös viime aikoina vahvassa iskussa.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Sveitsin ja Costa Rican kamppailu käydään Moskovassa Spartak stadionilla. Ottelu alkaa kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 899 ihmistä.

Ottelun katsominen

Sveitsin ja Costa Rican kohtaamista pääsee jännittämään suorana lähetyksenä MM-kisojen lähetysoikeudet omistavan Ylen kanavilla. Yle lähettää ottelun televisiossa, Yle Areenassa ja myös reaaliaikainen tulospalvelu auttaa turnauksen seuraamisessa. Kaikkia taistoja voi jännittää useilla laitteilla ja myös ruotsiksi. Vielä ei ole tietoa siitä, että esitetäänkö kamppailun yhteydessä studio-osuus, mutta se selviää pian.

Näin pelataan

Näin pelataan Alkuvuoden aikana niin Sveitsi kuin Costa Rica ovat omanneet vahvan puolustuspelaamisen, mutta alppimaa on saanut huomattavasti enemmän onnistumisia hyökkäyspelaamisessaan. Neljään edelliseen otteluunsa altavastaaja on jäänyt maaleitta kolmesti. Ennusmerkkien valossa Sveitsi ottaa varmasti pallonhallinnan ja kamppailun kontrollin itselleen, mutta mitään suurta hallintaa ei liene odotettavissa. Euroopan ylpeydelle olisi suuri pettymys hävitä lohkon heikointa joukkuetta vastaan, sillä se tarkoittaisi kyllä jäämistä lohkovaiheeseen. Heillä on siis isommat paineet.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt