Tanska - Ranska ti 26.6.2018, Venyvätkö juutit yllätykseen lohkon huippuottelussa?

Jalkapallon MM-kisoissa ottelut jatkuvat, kun lohko C:n mielenkiintoisessa ottelussa Tanska ja Ranska iskevät yhteen. Lohkossa kaksi muuta joukkuetta ovat Peru ja Australia, joten lähtökohtien valossa ovat Tanska ja Ranska joukkueista vahvimmillaan pudotuspelipaikkojen suhteen. Ryhmät ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran vuonna 2015, jolloin kamppailu päättyi sinipaitojen niukkaan voittoon. 2000-luvulla väliselvittelyitä on ollut kaikkiaan seitsemään otteeseen, ja juutit ovat voittaneet niistä vain kertaalleen.
Tanska - Ranska Jalkapallon MM-kisat 2018 26.6.2018
Tanska - Ranska
June 26,2018
17:00

Tanska, ”Juutit”

Karsinnoissa Tanska nappasi lohkossaan kakkospaikan keräämällä 20 pistettä. Ykköseksi selviytyi Puola, joka onnistui nappaamaan viisi pistettä juutteja enemmän. Punapaitojen urakka karsinnoissa oli kaikin puolin onnistunut, ja esimerkiksi tappioita miehistö koki vain kahteen otteeseen. Maalinteossa parhaiten onnistuivat Tottenhamissa pelaava Christian Eriksen kahdeksalla osumallaan ja tuntemattomampi Thomas Delaney neljällä maalillaan. Ryhmä sai kasaan maaleja yhteensä 20 kappaletta.

Tanska on pelannut alkuvuoden aikana neljässä harjoitusottelussa napaten yhden voiton, yhden tasapelin ja lisäksi muutaman tappion. Kahdessa edellisessä kamppailussaan Tanska on jättänyt vastustajansa kokonaan ilman maaleja, mutta toisaalta samoissa taistoissa hyökkäyspelaamisen kanssa oli paljonkin parantamisen varaa. Kaikki kilpailut mukaan lukien Tanska on kymmeneen viimeiseen kamppailuunsa onnistunut tekemään minimissään kaksi maalia neljään otteeseen.

Ranska

Kymmenestä karsintaottelustaan A-lohkon kärkimaaksi selviytynyt Ranska nappasi seitsemän voittoa ja kaksi taistoa päättyi tasapeliin. Ainoa tappio tuli Ruotsille, kun Ola Toivonen onnistui lisäajalla yllättämään patonkimaan maalivahdin kaukolaukauksellaan. Sinipaitojen saaliina karsinnoissa oli yhteensä 23 pistettä, 18 tehtyä maalia ja kuusi päästettyä maalia. Viimeisimmässä karsintaottelussaan miehistö voitti Valko-Venäjän, joskin voitto irtosi yllättäen ainoastaan maalein 2-1.

Neljässä viimeisessä harjoitusottelussaan Ranska teki kaikkiaan yhdeksän maalia, mutta omissakin soi kuudesti. Jokaisessa ottelussaan patonkimaa onnistui tekemään itse vähintään kaksi osumaa. Miehistön parhaana maalintekijänä toimivat Olivier Giroud, Kylian Mbappe ja Alexandre Lacazette, jotka osuivat mieheen enemmän kuin yhden kerran. Tappio Kolumbiaa vastaan oli toki yllättävää, mutta sitä seurasi voitto Venäjästä.

Ranskan joukkue videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Tanska ja Ranska iskevät yhteen Luzhnikin stadionilla. Kamppailu lähtee käyntiin klo 17.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 81.000 katsojaa.

Ottelun katsominen

Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, joten Tanskan ja Ranskan välienselvittelyä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenan välityksellä. Myös liveseuranta ja radio tarjoavat mahdollisuuden MM-kisojen kartalla pysymiseen. Kamppailuita voi seurata suomen ohella ruotsin kielellä ja monella eri laitteella. Studio-osuutta Tanskan ja Ranskan peliin ei vielä tiedetä, mutta se selviää pian.

Näin pelataan

Tanskan historia Ranskaa vastaan ei ole todellakaan mistään parhaimmasta päästä, mutta juutit kuuluvat siitä huolimatta A-lohkon toiseksi jatkoonmenijöiden ehdokkaaksi. Materiaaliltaan patonkimaa on selkeästi punapaitoja parempi kokonaisuus, mutta karsinnoissa sinipaidat saivat hyökkäyspelaamisestaan irti välillä yllättävänkin vähän. Niin kävi esimerkiksi Valko-Venäjää vastaan. Ennusmerkkien valossa Ranska kontrolloi ottelun tapahtumia ja rakentanee enemmän maalintekopaikkoja Tanskaan nähden. Juuttien mahdollisuudet ovat toki realistiset, mutta se vaatisi ainakin heidän puolustuspelaamisensa täydellistä onnistumista.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt