Tunisia - Englanti ma 18.6.2018, Eurooppalaisjätti suursuosikkina Afrikan ylpeyden kimppuun.

Jalkapallon MM-kisoissa Tunisia lähtee haastamaan Englantia, jonka sen on kohdannut viimeksi karsinnoissa 20 vuotta sitten. Ennakkoasetelmissa Englanti lähtee otteluun suurena voittajasuosikkina, ja kyseessä pitäisikin olla ensimmäisen kierroksen yksi todennäköisimmistä voittajista. Lohkossa "The Three Lionsia" pidetään Belgian kanssa selvästi vahvimpina joukkueina, kun taas Tunisia ja Panama ovat selkeästi heikommat ryhmät.
Tunisia - Englanti Jalkapallon MM-kisat 18.6.2018
Tunisia - Englanti
June 18,2018
21:00

Tunisia

Tunisia pelasi karsintojen kolmannessa vaiheessa napaten lohkonsa ykköspaikan ennen toiseksi tullutta DR Kongoa. Maalinteossa punaiset onnistuivat 11 kertaa, kun taas omissa verkot soivat ainoastaan neljään otteeseen. Miehistön suuri vahvuus löytyikin juuri puolustuspelaamisesta. Neljään viimeiseen otteluunsa Tunisia onnistui kerran viimeistelemään enemmän kuin kaksi osumaa. Karsintojen viimeisen kierroksen ottelu päättyi vain neljä pistettä saalistanutta Libyaa vastaan maalittomaan tasapeliin. Ryhmän parhaana maalintekijänä toimi Youssef Msakni kolmella osumalla. Maalipörssin voittamiseen olisi vaadittu maaleja viisi kappaletta.

Alkuvuoden aikana Tunisia on pelannut muutaman harjoitusottelun. Niistä ensimmäinen päättyi vähämaaliseen voittoon Iranista ja sen jälkeen saalina oli niin ikään vähämaalinen voitto Costa Rican kustannuksella. Kaikki kilpailut mukaan lukien neljään edelliseen otteluun Tunisialle on tehty vain yksi osuma, mutta varsinkin alkuvuoden harjoitusotteluissa hyökkäyspelaaminen on ollut kaukana hyvästä. Pitää myös muistaa, että viime peleissä vastustajat ovat olleet dramaattisesti Englantia huonompia.

Tunisiasta ei oikein osaa sanoa, millä pelisysteemillä se tulee Englantia vastaan. Reilu vuosi sitten hommiin tullut päävalmentaja Nabil Maaloul on tykästynyt kolmen puolustajan linjaan, mutta toisaalta ratkaisevassa karsintaottelussa Maaloul laittoi kentälle viisi puolustajaa. Usein Maaloulilla on myös ollut neljän pakin alakerta. Hyvinkin mahdollista, että Englantia ja Belgiaa vastaan Tunisia tulee viiden alhaalla makaavan puolustajan sumpulla, ja sitten Panamaa vastaan kokeillaan hieman pelatakin ja aloitetaan neljän pakin ryhmällä.

Tunisian tähtipelaaja Youssef Msakni loukkaantui pari kuukautta sitten, ja hän on kisoista sivussa. Valmentaja Maaloul totesi Qatarissa pelaavasta Msaknista, että hän on joukkueelle yhtä tärkeä kuin Messi Argentiinalle

Jonkin verran Tunisian pelaajia pelaa Euroopan sarjoissa. Joukkueen hyökkäyksen Wahbi Khazri pelasi hienon kauden Ranskan Rennesissä.

Englanti

Englanti selviytyi karsinnoissa lohkonsa voittoon ylivoimaisella tavalla keräten pisteitä 26 kappaletta ja onnistuen maalinteossa vajaa parikymmentä kertaa. Suurin vahvuus oli kuitenkin puolustuspelaamisessa, sillä omissa verkot soivat ainoastaan kolmeen otteeseen. Karsinnoissa saldoksi muodostui kaikkiaan peräti kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä, mutta yhtään tappiota punavalkoiset eivät joutuneet kokemaan. Maalinteossa parhaiten onnistui Tottenhamissa pelaava Harry Kane viidellä osumallaan.

Alkuvuoden aikana Englanti on pelannut neljässä harjoitusottelussa. Niistä saaliina on ollut yksi voitto ja kolme tasapeliä. Vastustajat ovat olleet huippuluokkaa, sillä punavalkoiset ovat pelanneet muun muuassa Italiaa, Espanjaa ja Brasiliaa vastaan. Kaikki alkuvuoden harjoitusottelut olivat vähämaalisia, sillä missään niistä maalinteossa ei onnistuttu edes kahdesti.

Englannin avauskokoonpanolla on arvuuteltu kiivaasti. Harry Kane on aivan varmasti joukkueen kärki. Keskikentällä Kanen alla pelaavat varmasti Sterling ja Alli, mutta sen jälkeen menee spekulaatioksi. Onko Rashford mukana hyökkäävässä roolissa, vai laitetaanko keskikentän pohjalle Henderson sekä Dier? Entä onko Lingard mukana avauksessa vai ei? Laidoilla puolustuksen ja keskikentän välillä painaa kaksi pelaajaa neljästä, Rose, Trippier, Walker ja Alexander-Arnold. Kolmen puolustuslinjassa voisivat olla Cahill, Maguire ja Stones.

Gareth Southgaten valitseman ryhmän yksi vahvuuksista on monipuolisuus. Vaihtoehtoja löytyy joka paikalla, ja varmasti Southgatella on hyvä ajatus siitä, että kenellä nyt peli sujuu. Englannin pelisysteemi on aikalailla sama kuin millä esimerkiksi, Chelsea voitti Antonio Conten kanssa Valioliigan mestaruuden toissa kaudella.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Tunisian ja Englannin kamppailu käydään Volgograd stadionilla. Ottelu lähtee käyntiin kello 21.00 Suomen aikaa. Stadion vetää 45 568 silmäparia.

Ottelun katsominen

Tunisian ja Englannin kohtaamista pääsee jännittämään Ylen kanavilla. Yle lähettää ottelun televisiossa tai Yle Areenassa. Sitä voi seurata myös tulosseurannassa tai osa kamppailuista on kuunneltavissa radiossakin.

Näin pelataan

Tunisia tulee pelaamaan hyvin puolustusvoittoisesti, ja heidän menestymismahdollisuutensa lepäävät puolustuspelaamisen täydellisessä onnistumisessa. Miehistö tulee saamaan varmasti muutaman hyvän maalipaikan, mutta ottelun kontrolli on Englannilla. Vaikka "The Three Lions" on tehnyt alkuvuoden aikana vain muutaman maalin, heidän hyökkäyspelaamisensa on kokonaisuutena aivan eri tasolla Afrikan ylpeyteen verrattuna. Huippumaita vastaan käydyt harjoitusottelut ovat osoittaneet, että puolustuspelaaminen on täyttä timanttia, mutta nyt on aika saada tehoja kentän toisessa päässä. Mikäli ensimmäinen puoliaika menee ilman takaiskuja, Tunisia omaa jo realistisesti mahdollisuudet venyä pisteille. Mikäli nopea avausmaali nähdään, loppulukemat tulevat olemaan selkeät. Takavuosina Englanti on ollut suurkisoissa aina pettymys. Neljä vuotta sitten Roy Hodgsonin kanssa se jäi suoraan alkulohkoon. Southgate on nyt tehnyt nuorennusleikkauksen. Onko uusi sukupolvi vihdoin voittajasakkia, vai tuleeko taas vaisut kisat Englannille? Vetomarkkina on aikalailla sitä mieltä, että nyt Kolme Leijonaa pelaa hyvin. Unibetilla Tunisia-ottelun kertoimet ovat 8.50 - 4.70 – 1.44. Hieman tähän on laitettava vastaan, ei Englantiin vielä voi uskoa. Tunisia +1.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.65 ja sen voi pienellä pelata.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt