Uruguay - Venäjä ma 25.6.2018, Kisaisännät lohkon vaikeimpaan testiin.

Jalkapallon MM-kisoissa kolmas ottelukierros on käynnissä, ja Venäjän urakka jatkuu kamppailulla Uruguayta vastaan. Lohko A:ssa juuri nämä miehistöt ovat todennäköisemmät ehdokkaat etenemään pudotuspeleihin, joten odotusarvoltaan tiedossa on monien näkökulmasta koko alkusarjavaiheen yksi mielenkiintoisimmista yhteenotoista. Ryhmät ovat kohdanneet toisensa kertaalleen 2010-luvun aikana, mutta siitä on aikaa jo noin kuusi vuotta. Tuolloin kamppailu päättyi vähämaaliseen tasapeliin.
Uruguay - Venäjä Jalkapallon MM-kisat 25.6.2018
Uruguay - Venäjä
June 25,2018
17:00

Uruguay, ”La Celeste Olímpica” 

Uruguay nappasi Etelä-Amerikan karsinnoissa lohkonsa kakkospaikan heti Brasilian jälkeen, ja kakkoseksi sijoittuminen tarkoitti suoraa paikkaa MM-kisoihin. Taakse jäivät muun muuassa Argentiina ja Kolumbia. Miehistö koki tappioita pääasiassa vain todellisia huippumaita vastaan. Hyökkäyspäässä ”La Celeste Olímpica” oli lohkon toiseksi paras heti Brasilian jälkeen, ja yli 30 maalin tekeminen olikin monella mittarilla erinomainen suoritus. Hyökkäyspelaamisen avainhahmot eivät olleet kenellekään yllätyksiä, sillä Luis Suarez ja Edinson Cavani olivat isossa roolissa. Heistä Cavanin merkitys oli Suareziakin jopa selkeästi suurempi.

Karsintojen jälkeen Uruguay on ehtinyt osallistumaan China Cupiin ja pelaamaan muutaman harjoitusottelun. China Cupissa ”La Celeste Olímpica” meni aina päätyyn saakka, ja finaalissa yhden maalin tekeminen riitti voittoon saakka Walesin kustannuksella. Uruguay on viimeisimmistä harjoitusotteluistaan napannut maalittoman tasapelin Puolan kanssa ja niukan tappion Itävallalle. Niissä miehistö onnistui maalinteossa vain kertaalleen.

Venäjä

Venäjä pääsi MM-kisoihin ilman karsintoja, mutta kisaisännät ovat pitäneet pelivirettään yllä pelaamalla runsaasti harjoitusotteluita. Alkuvuoden aikana harjoitustaistoja on pelattu Brasiliaa ja Ranskaa vastaan häviten molemmilla kerroilla. Viime vuoden puolella venäläiset pelasivat harjoitusotteluiden merkeissä esimerkiksi Espanjaa, Argentiinaa ja Irania vastaan, mutta saalistamatta niistäkään yhtään voittoa. Confederations Cupin jälkeen ainoa voitto tuli harjoitusottelurupeaman alussa Etelä-Koreasta.

Kolmeen edelliseen harjoitusotteluunsa Venäjä on kärsinyt isoista puolustuspään ongelmista, sillä vastustajat ovat onnistuneet maalinteossa yhteensä yhdeksään kertaan. Vastustajat ovat olleet toki suurmaihin kuuluvia nippuja, mutta puolustuksen toimivuus herättää etenkin kannattajissa varmasti ylimääräistä huolta. Espanjaa vastaan hyökkäyspelaaminen oli hyvällä tasolla, sillä maalinteossa kisaisännät onnistuivat kolmeen otteeseen. Se on ollut kuitenkin ainoa kerta pitkään aikaan, kun vastustajan verkot ovat soineet minimissään kaksi kertaa.

Venäjän joukkue videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Uruguay ja Venäjä kohtaavat Cosmos Areenalla. Kamppailu lähtee käyntiin Suomen aikaa kello 17.00. Stadionille mahtuu 44 918 silmäparia.

Ottelun katsominen

Uruguayn ja Venäjän kohtaamista pääset katsomaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Yle omistaa aikaisempien vuosien tapaan MM-kisojen lähetysoikeudet, ja kamppailuita esitetään television ja Yle Areenan ohella myös radiossa kuunneltavaksi ja liveseurannan välityksellä. On toistaiseksi epäselvää, että tarjotaanko studio-osuutta Uruguayn ja Venäjän kohtaamisessa, mutta se selviää lähempänä turnauksen alkua.

Näin pelataan

Uruguay ja Venäjä tarjoavat suurella todennäköisyydellä viihdyttävän ja vahvasti hyökkäyspäähän nojautuvan ottelun. Etelä-Amerikan miehistö omaa hyökkäystehoissaan valtavasti osaamista, kun taas kisaisäntien puolustuspelaaminen on kysymysmerkki. Toisaalta kotiyleisön edessä pelaaminen ei voisi tarjota parempaa alustaa menestymiselle. Ennusmerkeiltään kamppailuun ennakkosuosikkia ei ole juurikaan saatavilla, mutta "La Celeste Olímpica" on kokonaiskuvassa aavistuksen parempi miehistö. Heillä on siis korkeintaan minimaalinen suosikinviitta.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt