Wigan - Manchester City 19.2.2018, City jahtaa neljää pokaalia

Valioliiga on jo hoideltu, Liigacup on yhden voiton päässä, Mestareiden liiga ja FA Cup ovat hyvässä vauhdissa, City on tekemässä historiaa.

Manchester City jahtaa neljän pokaalin kautta. Tänään pitäisi tiputtaa Wigan FA Cupissa, että tavoite säilyy elossa. Wigan on illan ottelun kotijoukkue.

Tähän mennessä Manchester Cityn suuri maali näyttää hyvinkin mahdolliselta. Se on jo käytännössä voittanut Valioliigan, etumatkaa sillä on liigan kärjessä jo 16 pistettä ennen Manchester Unitedia. Ilman täydellistä romahdusta City ei menetä Valioliigan mestaruutta. Liigacupin finaalissa se kohtaa Arsenalin, ja tässä parissa City on luonnollisesti suosikki. Mestareiden liigassakin City oli vetomarkkinoiden ykkössuosikki mestariksi ennen ensimmäistä pudotuspelikierrosta. Asetelma ei ensimmäisten pudotusotteluiden jälkeen muuttunut, City pieksi Baselin vieraissa helposti 4-0. Tällä hetkellä Pep Guardiolan Cityllä sujuu kaikki.

Cityllä minikerroin

Wigan -ottelussa City on tietenkin hyvin selvä suosikki. Vetomarkkina antaa sen voitosta kertoimeksi alle 1.15 -lukemia. Wiganin yllätysvoitosta saa kertoimeksi peräti 23.00 -suuruisia lukemia. Wiganin puolesta voi hieman nostattaa toiveita sen vuoksi, että City ei ole ollut tämän kauden cup-otteluissa erityisen hyvä alasarjojen joukkueista vastaan. FA Cupin neljännellä kierroksella City voitti Cardiffin melko normaalein lukemin 2-0, mutta Liigacupissa se joutui Wolverhamptonia vastaan rankkareille. Liigacupin kaksiosaisessa välierässä Bristol City kummassakin ottelussa vain yhdellä maalilla. Bristolilaiset tekivät yhteensä kolme osumaa Cityn verkkoon.

Manchester City ei kovinkaan usein häviä. Se ainoa häviö tämän vuoden puolella on tammikuun puolesta välistä Liverpoolin Anfieldilta, jossa kotijoukkue voitti 4-3. Joulukuussa Cty hävisi Mestareiden liigassa Shaktar Donetskille 1-2, mutta tuossa vaiheessa sillä jo oli lohkovoitto varmistettuna. Siinäpä ne Manchester Cityn tämän vuoden tappiot olivatkin.

Wigan jahtaa sarjanousua

Wigan on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan League Onessa. Viime kierroksella Blackpool kukisti sen Wiganin omalla stadionilla 0-2. Wigan on kuitenkin tällä hetkellä sarjakakkonen, eli nousu Championshipiin on sillä varmasti nyt ykköstavoitteena.

Wiganilla ei ole Manchester Cityä vastaan mitään hävittävää. Jos se pudottaa Guardiolan miljoonamiehet, niin siitä tulee yksi tämän millenniumin suurista FA Cupin tarinoista. Ja jos se häviää, niin sitten se voi keskittyä sarjanousuun. Wiganin manageri Paul Cook on jo sanonut lehdissä, että he eivät tule vain pakittamaan. Se tarkoittaa varmasti tilanteita, ja ainakin Wiganin maalilla.

Ottelusta luonnollisesti odotetaan maalirikasta. Yli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.04. Tähän voi kuitenkin pienen panoksen laittaa. Jos manageri Cook on sanojensa mittainen mies, niin Wiganissa pelataan tänään avoin ottelu. Ja jos City juuri teki Baselissa neljä maalia, niin kyllähän se sama pitäisi onnistua Wiganin kentälläkin, vaikka sitten jokunen avainpelaaja olisikin vaihdon puolella.

Wiganin mahdollinen avaus: Walton – Burne, Dunkley, Burn, Elder – Morsy, Power – Jacobs, Powell, Massey – Grigg

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko – Gundogan, Foden, D. Silva – B. Silva, Aguero, Sane

Wiganin mahdollinen avaus: Walton – Burne, Dunkley, Burn, Elder – Morsy, Power – Jacobs, Powell, Massey – Grigg Manchester Cityn mahdollinen avaus: Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinchenko – Gundogan, Foden, D. Silva – B. Silva, Aguero, Sane

Aseta vetosi