US Open 2019

Tenniksen US Openissa ovat vuonna 2019 jälleen tutut ennakkosuosikit. Vetomarkkinoilla Novak Djokovic on miesten puolella ykkössuosikki, Serena Williams on suosikki naisissa.

US Open 2019 tennisturnaus pelataan USTA Billie Jean King National Tennis Centerissä, joka on Flushing Meadowsissa New Yorkin Queensissä.

Pääsarja alkaa elokuun 26. päivä, ja miesten finaali pelataan syyskuun 8. päivä. Naisten finaali pelataan päivää aikaisemmin. Karsintaturnaus alkoi 19.8.

US Open pelataan kovalla alustalla ulkona. Peli on nopeampaa kuin massakentillä, ja samalla kova alusta on rasite pelaajien fysiikalle.

Turnauskaaviossa on niin miesten kuin naistenkin puolella 128 pelaajaa. 32 pelaajaa on sijoitettuna kaavion eri puolille. US Openin palkinnot ovat muiden Grand Slam -turnausten tavoin muhkeita. Sekä miesten että naisten turnauksen voittaja kuittaa palkintorahoina peräti 3.850.000 dollaria.

Viime vuonna miesten turnauksen voitti Serbian Novak Djokovic, joka löi Argentiina Juan Martin del Potron finaalissa suoraan kolmessa erässä. Naisten puolella mestaruuden vei kohufinaalissa Japanin Naomi Osaka. USA:n Serena Williams hävisi suoraan kahdessa erässä.

 

US-Open veikkausDjokovic on hallinnut vuotta 2019

Miesten tennistä hallitsevat edelleen kolme suurta, Djokovic, Roger Federer sekä Rafael Nadal.

Djokovic on vetomarkkinoiden suosikki voittaman US Openin taas tänä vuonna. Hänen mestaruuskertoimensa on muutamaa päivää ennen turnauksen alkua Unibetilla 2.10.

US Open ilmeisesti sopii hyvin Djokovicille. Kova alusta ja vaativa turnaus antaa erinomaisen urheilulliselle ja kovakuntoiselle Djokovicille etua. Nopea peli sopii Djokovicille, ja viisieräisissä otteluissa mies on parhaimmillaan. Djokovic on myös pelaaja, joka on parhaimmillaan Grand Slameissa. Kuluvana vuonnakin hän on hävinnyt muitssa atp-turnauksissa ajoittain yllättäen, mutta suurturneissa lipsahduksia ei juuri tule. Tällä kaudella Djokovic on jo voittanut Australian avoimet sekä Wimbledonin.

 

Nadal on kova, jos pysyy pelikunnossa

Vetomarkkinoiden kakkonen on espanjalainen Rafael Nadal. Hänen mestaruudestaan Unibet antaa kertoimeksi 4.50. Nadal on loistava pelimies, mutta viime vuosina hänellä on ollut vaikeuksia pysyä pelikunnossa kovalla alustalla. Viime vuoden US Openissa Nadal joutui luovuttamaan välierän Juan Martin del Potroa vastaan toisessa erässä. Edellisellä kierroksella Nadal oli joutunut pelaamaan Dominic Thiemiä vastaan viisi erää, ja se rasitus oli liikaa.

Ennen US Openia Nadal kävi voittamassa Montreal Openin kovalla alustalla, eli jos fysioterapeutit saavat miehen pysymään kasassa, niin toki hän on Djokovicin ykköshaastaja.

Federer edelleen huipulla

Mr. Tennis, 38-vuotias Roger Federer on vetomarkkinoiden kolmossuosikki. Hänen voitostaan Unibet maksaa kertoimen 6.00. Federer on edelleen maailman huipulla, siitä ei pääse mihinkään. Tämän vuoden Wimbledonissa Federer pelasi itsensä finaaliin, ja siellä hän hävisi Djokovicille huiman taistelun jälkeen. Viiden tunnin ottelu ratkesi viimeisen erän tie breakiin.

Federerin kohdalla vuosien on pakko alkaa näkyä. Kausi on ollut raskas, ja olosuhteet New Yorkin Queensissa ovat kovat, on kuumaa ja kosteaa, ja kova alusta rasittaa vanhoja jalkoja.

Unibetin kertoimet US Openin miesten turnauksen voitolle:

Novak Djokovic 2.10

Rafael Nadal 4.50

Roger Federer 6.00

Daniil Medvedev 17.00

Alexander Zverev 23.00

Juan Martin del Potro 26.00

Stefanos Tsitsipas 26.00

Dominic Thiem 29.00

 

Williamsilla jo kuusi US Openin voittoa

Naisten turnauksen suurin suosikki on viime vuoden finaalin hävinnyt Serena William. Unibetilla Williamsin kerroin mestaruudesta 6.00.

Serena Williams on voittanut US Openin aikaisemmin kuusi kertaa. 37-vuotias Williams varmasti jo lopettelee uraansa. Voitto nyt olisi hyvä päätös uralle, ja hyvitys viime kauden loppuottelulle. Viime vuonna Williams tyystin hurjistui ottelussa Osakaa vastaan, ja tästä hän sai kohtuuttoman paljon solvauksia osakseen. Kun John McEnroe aikoinaan paiskoi mailaansa ja kiukutteli tuomarille, niin se oli vain tulista tempperamenttia, mutta kun Williams nyt syyllistyi samaan, niin se oli sitten heikkoutta ja häpeällistä rähjäämistä.

 

Halep ja Barty ykköshaastajat

Naisten turnauksen kakkossuosikki on Simona Halep. Halep voitti kesällä Wimbledonin, ja kahtena viime vuotena hän on ollut ranking-listan ykkönen vuoden loppuessa, mutta silti hän ei ole oikein koskaan saanut arvostusta, jota hän ansaitsisi. Vetomarkkina ei kuitenkaan valehtele, Halep ansaitsee hyvinkin kakkossuosikin paikkansa.

Kolmossuosikki on WTA-rankingin kakkonen, Ashleigh Barty. Unibetilla Bartyn mestaruuskerroin on 9.00. Australialainen Barty voitti uransa ensimmäisen Grand Slamin kesällä Ranskan avoimissa Roland Garrosilla. Wimbledonissakin Bartyn olisi pitänyt useamman asiantuntijan mielestä marssia voittoon, mutta Barty pelasi kehnosti ja putosi neloskierroksella Alison Riskelle.

Viime kauden mestari Naomi Osaka ei ole ollut tänä kesänä kunnossa. Viime vuoden US Openin voiton jälkeen hän voitti vielä Australian avoimet, mutta siihen loppui menestyskulku. Wimbledonissakin Osaka putosi heti ensimmäisessä ottelussa. Nyt Osakan mestaruudesta saa Unibetilla kertoimeksi 11.00.

Unibetin kertoimet US Openin naisten turnauksen voitolle:

Serena Williams 6.00

Simona Halep 7.50

Ashleigh Barty 9.00

Naomi Osaka 11.00

Karolina Pliskova 14.00

Bianca Vanessa andreescu 15.00

Madison Keys 15.00

Cori Gauff 67.00