2019 NHL:n TOP10 vapaat pelaajat

NHL:n vuoden 2019 varaustilaisuus siintää jo taustapeilissä, mutta silti jännitys ei lopu hetkeksikään! Heinäkuun ensimmäinen päivä alkavat pelaajamarkkinat pitävät siitä huolen!

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä alkaa kesän kovin ralli, kun NHL-seurat saavat alkaa metsästämään pelaajia joiden sopimus on päättymässä. Kesäkuun alkupuolen listaukseen verraten listalta on lähtenyt muun muassa Erik Karlsson joka solmi San Jose Sharksin kanssa hurjan kahdeksan vuoden ja 92 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

UFA eli unrestricted free agent eli rajoittaman vapaa agentti tarkoittaa sitä, että jos he eivät solmi jatkosopimusta ennen 1. heinäkuuta he ovat vapaita tekemään sopimuksen muuhun seuraan.

Listasimme TOP10 edelleen ilman sopimusta olevaa pelaajaa jotka saattavat räjäyttää siirtomarkkinat ensiviikon maanantaina. Kolmen kärjessä Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin huippupelaajat:

1. Artemi Panarin

Tämä 27-vuotias venäläinen NHL:n kärkipään laituri on pelannut Chicago Blackhawksissa sekä Columbus Blue Jacketsissa yhteensä neljän kauden ajan ja on takonut NHL-urallaan piste-per peli tahtia, sillä 322 ottelua on tuottanut 320 tehopistettä. Moni seura haaveilee Breadmanista, mutta minne hän päätyy?

2. Sergei Bobrovsky

Myös listan kakkossijalta löytyy venäläispelaaja joka on samalla myös heinäkuun markkinoiden paras maalivahti. 30-vuotias ”veteraanivahti” Bobrovsky on voittanut parhaalle maalivahdille jaetun Vezina Trophyn kaksi kertaa NHL-urallaan. Hiljattain päättyneiden playoffien torjuntaprosentti näytti Bobin osalta 92.5%. Florida Panthers on esittänyt kiinnostuksensa Bobia kohtaan.

3. Matt Duchene

Kolmantena Blue Jacketsilta listalle yltää Dutchy, joka nosti arvoaan pelaten vahvasti Playoffeissa. Kausi muutenkin sujui vahvasti, sillä 50 ottelua Ottawassa sekä 23 Blue Jacketsissa tuotti 28-vuotiaalle NHL-uransa parhaat pisteet 31 maalin sekä 70 pisteen voimin. P.K. Subbanilla tilaa palkkakattoonsa tehnyt Nashville Predators on ollut kiinnostunut kyseisestä kanadalaissentteristä.

4. Joe Pavelski

Koko 13-vuotisen NHL-uransa San Jose Sharksia sekä viimeiset neljä vuotta kyseisen joukkueen kapteenina toiminut juuri 35-vuotta täyttävä veteraani hyökkääjä saanee väistyä Erik Karlssonin jättisopimuksen myötä. Yksi sarjan vaarallisimmista maalineduspelaajista kiinnostanee joukkueita jotka etsivät kahden suunnan johtavaa pelaajaa. Jättääkö 38 maalia viimekaudella mättänyt jenkkiläinen rahan taka-alalle ja jää pikkurahalla hailaumaan vai vetääkö rahakas-sopimus hänet muualle?

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

5. Mats Zuccarello

Dallas Stars nappasi 31-vuotiaan Zuccarellon siirtotakarajan kynnyksellä. Norjalainen osoittautui hyväksi hankinnaksi Dallasille ollessaan terveenä. Ratkaisunhetkillä syttyvä The Hobbit ei ole enää ykkösketjujen johtava pelaaja, mutta toisessa tai kolmannessa kentässä toimii oivana pelinrakentajana.

6. Jake Gardiner

29-vuotias Gardiner on listauksen ehdottomasti paras puolustaja. Jenkkipakki ei loista maalinteossa, mutta 30 syöttöpistettä sekä 21 minuutin peliaika keskiarvo 62 ottelussa kelpaa usean seuran siniviivalle.

7. Tyler Myers

Etenkin nyt Jacob Trouban myynnin jälkeen Winnipeg Jets haluaa pitää tämän suuret raamit omaavan 203-senttisen ja 99-kiloisen laatupuolustajan itsellään. Taitavan kiekonkäsittelijän ja hyökkäystaitojaankin vilautteleva Myers saattaa käydä kuitenkin liikaa Jets lompakolle, joten seura tulee mitä luultavimmin vaihtumaan.

8. Gustav Nyquist

29-vuotias ruotsalainen siirtyi Detroitista Sharkseihin siirtorajan kynnyksellä ja jatkoi uransa parasta kauttaan. Nyt hän haluaa muuttaa 22 maalia sekä 38 syöttöpistettä rahaksi jota hailaumalla ei ole tarjota.

9. Robin Lehner

Päihdeongelmastaan otsikoissa ollut Lehner pelasi uransa parhaimman kauden siirryttyään New York Islandersiin. 2.13 päästetyn maalin keskiarvo sekä 93.0 torjuntaprosentti antoi Lehnerille Vezina Trophy ehdokkuuden, mutta Andrei Vasilevski nappasi voiton. Lehner pystyy käyttämään ehdokkuuttaan valttina sopimusneuvotteluissa joka on samalla myös yksi syy siihen, ettei Isles ole ainakaan vielä sopimusta jatkanut.

10. Anders Lee

Lee nappasi pitkäaikaisen kapteenin John Tavaresin ”C”:n itselleen ja jatkoi myös pistetehtailua tuttuun tapaan. 28-vuotias jenkkilaituri maalasi 12 kertaa vähemmän kuin edelliskaudella, mutta paransi huomattavasti pelaamistaan puolustussuuntaan. Tämä fiksu kiekkoja jakeleva sekä johtajuutta kentällä esittävä laituri on kertonut halustaan jäädä Islandersiin.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia