3 kovinta joukkuetta vuoden 2018 nuorten MM-kisoissa

Onko Suomi mukana kärkikahinoissa?

Jälleen on aika yhden vuoden parhaimman jääkiekkotapahtuman. Nimittäin jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut 2018 alkavat tapaninpäivän iltana Buffalossa. Mukana on yhdeksän tuttua maata ja yksi uusi tulokas; Valkovenäjä.

Kahden viikon turnaus tulee tarjoamaan jääkiekon seuraajille, sekä tietenkin pelaajia seuraaville scouteille hyvät mahdollisuudet seurata nuoria lupauksia. Tässä kolme joukkuetta jotka ovat panostaneet tämän vuoden turnaukseen:

Suomella on kostonhimoa

Tänä vuonna Suomi on vaarallinen. Viime vuoden heikon esityksen jälkeen Suomella on jälleen iskukykyinen joukkue.

Tämän vuoden joukkueen ehdoton ylpeyden aihe on puolustusosasto, joka ei kalpene minkään muun maan rinnalla. Pakistoon kuuluu peräti neljä viime vuoden ensimmäisen kierroksen varausta: Miro Heiskanen, Urho Vaakanainen, Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju. Myös Vancouver Canucksin Olli Juolevi on takalinjoilla.

Tshekki ansaitsee huomiota

Jaromir Jagrin ja Patrik Eliaksen ajoista on jo vierähtänyt vuosia, mutta nyt Tshekkiläiset näyttävät rosterinsa riittävän jälleen huipputasolle.

Kovimmat nimet ovat hyökkääjät Martin Necas sekä Filip Chytil, jotka molemmat vuoden 2017 ensimmäisen kierroksen varauksia Carolina Hurricanesiin ja New York Rangersiin. Tampa Bay Lightningin varaama puolustaja Libor Hajek on takalinjojen kovimpia vahvistuksia.

Tshekin talenttien esiintulo tulee juuri sopivaan aikaan, sillä maa ei ole voittanut kultaa sitten vuoden 2001, eikä mitalliakaan ole irronnut kymmeneen vuoteen.

Kanada ja USA tapaavat jälleen finaalissa

Loppuottelussa saatetaan nähdä viime vuodelta tuttu parivaljakko.

Kanadan puolustuksessa on suomen tapaan ensimmäisen kierroksen varauksia. Jake Bean ja Dante Fabbro edellisvuoden ykköskierrokselta.  Conor Timmins ja Cale Makar viime vuoden varauksia. Victor Mete on ehtinyt pelaamaan jo 27-ottelua Montreal Canadiensin riveissä ollen näin tärkeä vahvistus.

Kanadan ydin on vahva ja joukkueen työtä helpottaa entisestään maalinsuulla oleva Carter Hart, joka pelasi WHL:n pudotuspelit hurjalla torjuntaprosentilla 96%.

Niin ikään jenkeillä ei ole Suomen ja Kanadan tasoista puolustusta, mutta hyökkäyspäässä riittää taitoa vaikka muille jakaa. Yhdeksän ensimmäisen kierroksen varausta mukaanlukien Casey Mittelstadt, Kieffer Bellows sekä Kailer Yamamoto takaavat, että vastustajan maalivahdille tulee hikisiä iltoja.

Lue myös nuorten MM-kisojen TOP3 pelaajista!