Antti Raanta ja Patrik Laine NHL-otsikoissa

Tuttu näky tulevina vuosina?

NHL:n runkosarja lähenee loppuaan ja valitettavasti osa suomalaisista pelaajista päättävät kautensa siihen, osalla kuitenkin jatkuu Stanley Cup unelman tavoittelu. Yksi kenen matka päättyy pian, on Antti Raanta kun taas Patrik Laine lähtee Jets-miehistöineen uransa ensimmäisiin pudotuspeleihin. Veikkaussivujen viikonlopun suomalaiskatsauksessa kurkataankin, että mitä näillä miehillä on nyt meneillään.

Antti Raanta jatkanee pitkään Arizonassa

Antti Raanta aloitti kauden alussa ensimmäisen sesongin Arizona Coyotesin maalinsuulla. Mies on pelannut aavikolla yllättävän hyvän kauden useista vastoinkäymisistä huolimatta. Pohjois-Amerikasta kantautuvien tietojen mukaan Raannalla olisi ollut ottajia siirtoikkunan aikana, mutta joukkueen GM John Chayka ei halunnut päästää suomalaismaalivahtia lähtemään. Ratkaisu on osoittautumassa oikeaksi, sillä Raannan oma agentti Kevin Epp on kertonut julkisuudessa Raannan haluavan jatkaa tulevaisuudessakin Arizonassa. Raanta ja Epp tiedostavat, että Arizona ei ole tavoittelemassa mestaruutta lähivuosina, mutta Raanta haluaa varmistaa ykkösvahdin paikkansa NHL:ssä ja auttaa uudelleen rakentamaan nuoresta joukkueesta menestystarinan. Mies tuleekin todennäköisesti tekemään tulevana kesänä pitkäaikaisen sopimuksen kojoottien kanssa.

Patrik Laine yhtä tehokas kuin koko St. Louis Blues miehistö

Patrik Laineella ja St. Louis Bluesin joukkueella on ollut villit viimeiset viikot – hyvin erilaisista sysitä tosin. Edelliseen kymmeneen otteluun Winnipeg Jets on nakuttanut saldon 8-2-0 ja suomalainen Pate on iskenyt näissä peleissä yhteensä 14 häkkiä. St. Louis Bluesin edellisen kymmenen ottelun saldo on sen sijaan 1-7-2 ja maaleja joukkue on tehnyt näissä otteluissa yhteensä, rummun pärinää, 14 kappaletta! Laine on siis ollut yhtä tehokas kuin koko Blues-joukkue yhteensä. Laine onkin noussut maaliensa myötä maalipörssin kakkoseksi aivan Aleksander Ovechkinin kantaan, kun taas St. Louis Blues on tippunut sarjan viidenneksi vähiten maaleja tehneeksi joukkueeksi.