Antti Raanta lunastamassa odotuksia Arizonassa

#32 on iskussa

NHL-joukkue Arizona Coyotesilla on takanaan todella vaikea alkukausi. Seura on jämähtänyt koko Läntisen konferenssin viimeiseksi eikä joukkue ole onnistunut voittamaan kauden aikana kuin yhdeksän ottelua varsinaisella peliajalla ja kahdeksan jatkojen/voittolaukauskilpailun jälkeen. Ei mikään mairitteleva saldo, kun otteluita on takana jo 59 kappaletta!

Yksi asia mikä on vaikeuttanut Arizonan menestystä tällä kaudella, on joukkueen umpisurkea puolustuspeli. Seura pitkäaikainen kanadalaisvahti Mike Smith antoi joukkueelle usean kauden ajan mahdollisuudelle voittaa huononakin päivänä mutta tällä kaudella samanlainen lukko on ajoittain puuttunut. Pelkästään näitä asioita pyöritellessä syyttävä sormi osoittaa joukkueen suomalaisvahti Antti Raantaan, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Raannasta piti tulla Arizonan harteillaan kantava jättiläinen sen jälkeen, kun hän siirtyi Isosta Omenesta ja Henrik Lundqvistin varjosta aavikolle. Raannalla on kuitenkin takanaan uskomattoman epäonnin vuosi. Kausi alkoi heti loukkaantumisella, jota seurasi uskomaton episodi, kun mies joutui muuttamaan hotelliin skorpionin vallattua miehen ja perheen kodin. Eikä tässä vielä kaikki, kaiken tämän jälkeen 28-vuotias raumalainen joutui auto-onnettomuuteen. Nyt miehen onni näyttää kuitenkin lopulta kääntyneen ja tulikuuma Raanta on tällä hetkellä vuoden 2018 vakuuttavin maalivahti.

 

Antti Raanta on pelannut vuoden alusta alkaen 15 ottelua ja lyönyt taululle tilastot 7-3-4 mukavalla torjuntaprosentilla 93,7%. Viime lauantaina vyölle napsahti kauden eka nollapeli 39 torjunnalla, kun Arizona-vahti laittoi luukut kiinni ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Raanta pelaa tällä huikealla itseluottamuksella ja miehen katkolla oleva 1 miljoonan dollarin arvoinen sopimus laittaa varmasti Arizonan GM:n John Chykan aivot raksuttamaan. Pitääkö kiinni suomalaisesta vai lyödä hänet lihoiksi siirtoikkunan viime hetkillä? Raannan itsensä kannalta toivottavaa olisi että hän saisi jäädä Arizonaan ykkösvahdiksi jotta miehen potentiaali päästäisiin mittamaan lopullisesti ensi kaudella.