Argentiina on valmis MM-kisoihin

Argentiinalla oli varaa jättää Serie A:n paras maalintekijä kotiin. Saa nähdä juhlitaanko päävalmentaja Sampaolin ratkaisua vai aletaanko Icardian puuttumista manata, kun homma ei suju?
Argentiinan maajoukkue

Argentiinan MM-joukkueessa ovat mukana mainiot Leo Messi, Sergio Aguero, Paulo Dybala ja Gonzalo Higuain, mutta Serie A:n parhaalle maalintekijälle Mauro Icardille ei löytynyt paikkaa.

Argentiinan hyökkäyspää on ilman Icardiakin ehkä kisojen nimekkäin. Kovista pelaajista huolimatta maalinteko oli Argentiinalle todella hankalaa Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa. Joukkue teki 18 ottelussa vain 19 maalia. Argentiina voitti viimeisessä karsintaottelussaan Ecuadorin vieraissa 3-1, ja vasta tämä voitto varmisti joukkueelle paikan Venäjän kisoissa.

 

Argentiinan 23:n nimen joukkueessa on viisi pelaajaa Englannin Valioliigasta. Agueron lisäksi valituiksi tulivat Manchester Cityn Nicolas Otamendi, West Hamin Manuel Lanzini, Manchester Unitedista mukana on Marcos Rojo ja Chelseasta Willy Caballero.

Unitedin kakkosveskari Sergio Romero on ollut viime vuosina Argentiinan ykkösmaalivahti, ja hänet valittiin MM-joukkueeseenkin, mutta Romero loukkaatui aivan hiljattain ja joutuu jäämään sivuun. Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli valitsi Nahuel Guzmanin Romeiron tilalle.

Argentiina aloittaa MM-turnauksen kesäkuun 16. päivä, jolloin se kohtaa Islannin. Lohko D:n muut joukkuet ovat Kroatia ja Nigeria.

Argentiina on MM-kisojen kestomenestyjä. Se on voittanut maailmanmestaruuden kahdesti, ensin kotikisoissa 1978 ja toisen kerran Diego Maradonan johdolla Meksikon kisoissa 1986. Viime MM-turnauksessa Brasiliassa Argentiina hävisi loppuottelun Saksalle 0-1.

Argentiinan MM-joukkue:

Maalivahdit: Willy Caballero (Chelsea), Franco Armani (River Plate), Nahuel Guzman (Tigres).

Puolustus: Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolas Taglafico (Ajax), Javier Mascherano (Hebei Fortune), Marcos Acuna (Sporting Lisbon), Cristian Ansaldi (Torino).

Keskikenttä: Ever Banega (Sevilla), Lucas Biglia (AC Milan), Angel Di Maria, Giovani Lo Celso (molemmat Paris St-Germain), Manuel Lanzini (West Ham), Cristian Pavon (Boca Juniors), Maximiliano Meza (Independiente), Eduardo Salvio (Benfica).

Hyökkääjät: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain, Paulo Dybala (molemmat Juventus), Sergio Aguero (Manchester City).

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia