Argentiinan pelaajat haluavat valmentaja Sampaolin ulos heti!

Argentiina pelaa huonosti ja on muutenkin aivan sekaisin. Kroatia-tappion jälkeen pelaajat istuivat tuntikausia kokouksessa, tarkoitus oli saada päävalmentaja pihalle heti!
Argentiinan manageri Jorge Sampaoli

Argentiinan pelaajat ovat uutisten mukaan yrittäneet kapinaa. Tarkoituksena oli saada päävalmentaja Jorge Sampaoli ulos kesken kisojen.

Argentiina hävisi myöhään torstaina rumasti Kroatialle 0-3. Tappion myötä Argentiinan jatkopaikka näyttää hyvin epävarmalta. Joukkueen pelaajat olivat ottelun jälkeen kokoontuneet ja vaatineet Sampaolin välitöntä erottamista. Pelaajien kokous oli kestänyt pitkälle perjantai-yöhön. Uutisia alkoi Argentiinan leiristä pudota aamyöllä kolmen jälkeen Venäjän aikaan. TyC Sports -niminen argentiinalainen kanava jo uutisoi, että Sampaoli olisi syrjäytetty ja uusi päävalmentaja olisi joukkueenjohtaja Jorge Burruchaga.

Siitä ei ole selvyyttä, että oliko Sampaoli itse mukana missään keskusteluissa. Joidenkin raporttien mukaan Sampaoli poistui heti huoneeseensa, kun joukkue tuli ottelun jälkeen majapaikkaan.

Viimeisimpien uutisten mukaan Sampaoli olisi Argentiinan managerina ainakin viimeisen lohko-ottelun Nigeriaa vastaan. Sampaoli itse olisi median mukaan halukas jatkamaan ainakin yhden ottelun ajan, eikä Argentiinan liitto halua antaa potkuja.

Potkujen antaminen Sampaolille voi olla hankalaa kisojen jälkeenkin. Hänellä on voimassa viiden vuoden sopimus, ja menossa on vasta toinen vuosi. Sopimus on vielä todella kallis, arvoltaan 20 miljoonaa dollaria. Argentiinan liitto ei ole varmaankaan halukas maksamaan tyhjästä. Toisaalta fanien mielipide saattaa ajaa Sampaolin pois, tai sitten osapuolet keksivät jonkinlaisen kompromissin.

Sen verran tulehtunut tilanne on ollut, että pelaajien lakollakin on spekuloitu. Kukaan ei ilmeisesti kuitenkaan halua jättää turnausta protestimielessä kesken, mutta TNT Sports LA -media uutisoi, että maajoukkueuransa lopettavia on pitkä lista – Marcos Rojo, Ever Banega, Lucas Biglia, Sergio Aguero, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain ja Leo Messi.

Argentiinan pelastus saattaa olla se, että Nigeria voitti Islannin 2-0. Kolmen maalin tappio Kroatialle laittaa Argentiinan pahaan paikkaan, jos mennään maalivertailuihin. Sampaoli oli yksi monista, joita syytettiin kehnon Kroatia-ottelun jälkeen.

Jos Argentiina vielä onnistuu nitkuttamaan itsensä jatkoon, niin toki sillä on vielä mahdollisuudet vaikka kuinka pitkälle. Potentiaalia joukkueessa tietenkin on vaikka kuinka.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia