Arsenal hankkimassa Aubameyangin Dortmundista

Aubameyang haluaa pois Dortmundista, ja Arsenal haluaa vahvistuksen tilalle, jos ja kun Sanchez lähtee. Giroud saattaa lähteä Dortmundiin.

Tammikuun siirtoikkuna on auki, ja piakkoin alkaa tapahtua. Arsenal on hankkimassa itselleen Dortmundin gabonilaista hyökkääjä-ässää Pierre-Emerick Aubameyangia. Arsenalin tarkoitus on vahvistaa joukkue nyt kun Alexis Sanchezin lähtö näyttää varmalta. Aubameyangin hinta on noin 54 miljoonaa puntaa. The Sun uutisoi, että Arsenal saattaisi antaa vaihtokaupassa Olivier Giroudin Dortmundiin. Aubameyang on saksalaisen julkaisun Bildin mukaan jo antanut virallisen siirtopyynnön Dortmundille saadakseen asioihin vauhtia. Dortmund oli The Sunin mukaan jo viime kesänä kiinnostunut Giroudista.

Aubameyangin ja Dortmundin välit eivät ole olleet kesän jälkeen aivan kunnossa. Viimeisin ongelma tähtihyökkääjän ja seuran välillä on ilmeisesti ollut sen laatuinen, että Aubameyang olisi jättäytynyt omin luvin pois seuran tapahtumasta.

Arsenal -siirron taustalla on hyvin pitkälti Arsenalin pelaajahankinnosta vastaava Sven Mislintat. Hän tuntee Aubameyangin hyvin oltuaan aikaisemmin Dortmundin hommissa. Mislintat on vakuuttanut Arsene Wengerin, että 28-vuotias juhlimisesta pitävä Aubameyang ei ole ongelmapelaaja, vaan hyvä valmennettavan

Arsenalilla on muitakin rautoja tulessa Sanchezin lähdön suhteen. Sanchezin todennäköinen uusi seura on Manchester United, ja yhtenä vaihtoehtona on Henrikh Mkhitaryanin tulo ManU:sta Lontooseen. Arsenal ehdotti ensin, että Anthony Martial olisi osana kaupassa, mutta tämän United tyrmästi välittömästi. Mkhitaryan oli aiemmin Aubameyangin seurakaveri Dortmundissa.

Aubameyangin tulo Emirates -stadionille on kyllä pienoinen epäluottamus Arsenalin kesällä ostamalle ranskalaiskärjelle Alexandre Lacazettelle. Lacazette tuli Arsenaliin 46.5 miljoonalla punnalla, mutta hän ei ole tehnyt kuin kahdeksan liigamaalia. Lacazetten viimeisimmästä osumasta on jo puolitoista kuukautta.