Arsenal laittaa kesällä joukkueen uusiksi

Arsenal pelaa jälleen kehnoa kautta. Ainakin pelaajapuolella tulee viimeistään kesällä paljon muutoksia, mutta onko se vielä Wenger joka kaupat siunaa?

Arsenalin kaudesta tulee taas kovin keskinkertainen. Mestaruus ei ole lähelläkään, ja ensi kauden Mestareiden liigan paikkakin on kiven takana.

Englantilainen Telegraph kirjoittaa, että Arsenal laittaa ensi kesänä jaot uusiksi, ainakin kymmenen ykkösjoukkueen pelaajaa lähtee kauden jälkeen muualle. Seuran pelaajatarkkailijat ovat Telegraphin mukaan jo kovassa työntouhussa etsimässä korvaajia poislähteville.

Arsenal on hiljattain palannut uuden miehen, joka vastaa pelaajasopimuksista. Hänen nimensä on Sven Mislintat, ja hän on pistänyt hihat heilumaan. Mislintat on aikaisemmin ollut hommissa Borussia Dortmundissa, ja hän tuntee hyvin saksalaisen jalkapallon. Tästä syystä Arsenalin pelaajatarkkailu on alkanut keskittyä Bundesliigaan, aikaisemmin Arsene Wengerin joukkue on tuonut uusia pelaajia lähinnä Ranskasta.

Mertesacker valmennuspuolelle

Arsenalin saksalaistoppari Per Mertesacker on lopettamassa tämän kauden jälkeen peliuransa ja siirtymässä Arsenalin pelaaja-akatemian valmennusryhmään. Mertesackerin korvaajaksi joukkue on katsonut Bundesliigasra Mainzin Abdou Dialloa ja Wolfsburgin Ohis Felix Uduokhaita.

Ranskalaisen Nicen mainio keskikenttämies Jean Michael Seri on myös varmasti Arsenalin hankintalistalla. Barcelonakin yritti viime kesänä napata norsunluurannikkolaisen Serin 36 miljoonalla punnalla, mutta ei onnistunut.

Arsenalin lähtijöissä on lähes varmasti mukana Alexis Sanchez, joka saattaa lähteä jo nyt tammikuussa tai sitten ilmaiseksi kesällä. Huonoa bisnestä Arsenalilta, jos Sanchez odottaa kesään saakka. Raportit Arsenalin läheltä kertovat, että Sanchezista on tullut joukkueeseen hajottava tekijä, joten eiköhän Wenger yritä päästä chileläisestä eroon mahdollisimman pian. Tietojen mukaan Manchester City ja PSG ovat tekemässä tammikuussa tarjouksen Sanchezista, ja melkein voisi veikata, että Chilen mies lähtee Pariisiin. Tuskin Wenger haluaa myydä toiselle Valioliiga-seuralle.

Entäs Özil?

Arsenal on yrittänyt saada Mesut Öziliä allekirjoittamaan uuden sopimuksen, mutta jos tämä ei onnistu, niin sitten kyllä Özilkin lähtee kesällä ilmaiseksi. Özilin korvaajaksi Arsenal on katsonut Lyonin Nabil Fekiriä.

Arsenal on myös yrittänyt saada Aaron Ramseyn ja Danny Welbeckin allekirjoittamaan jatkosopimukset, heilläkin alkaa nykyinen sopimus olla lähellä loppuaan. Vielä uusia sopimuksia ei ole tehty, joten Arsenal saattaa myydä heidätkin ensi kesänä ettei kaksikko sitten lähde myös ilmaiseksi kesällä 2019.

Mainio keskikenttäpelaaja Santi Cazorla on ollut loukkaantuneena jo hyvin kauan, ja nyt on oikeasti huoli siitä, että pelaako Cazorla enää koskaan. Cazorlan sopimus Arsenalin kanssa päättyy ensi kesänä.

Jack Wilshere taas haluaisi jatkaa Arsenalissa, mutta seura ei tunnu kovin innokkaalta.Wilsheren spimus loppuu myös ensi kesänä, mutta uutta hänelle ei ole tarjottu. Olivier Giroud ja Theo Walcott ovat päässeet tällä kaudella harvoin avaukseen, ja kumpainenkin on tästä turhautunut. Giroud ja Walcott lähtevät viimeistään kesällä muualle, jos tilanne ei muutu. Everton ja Southampton ovat jo olleet kiinnostuneita Walcottista. Mathieu Debuchy on myös lähdössä Arsenalista seuraavan kahden siirtoikkunan aikana.

Paljon pelaajavaihdoksia Arsenalissa ennen ensi kautta, mutta suurin kysymys lienee se, että saako Wenger edelleen jatkaa?