Barca valmis maksamaan 45 miljoonaa 18-vuotiaasta

Barcelonan keskuspuolustuksen Pique ja Mascherano alkavat jo ikääntyä, uusi mies toppariksi voisi olla Amsterdamin Ajaxin nuorukainen de Ligt.

Jalkapallon siirtomarkkinoilla ollaan tultu tilanteeseen, jossa jättiseurat maksavat huimia summia jo junioreistakin. Hollantilainen urheilun mediafirma Ziggo Sport on uutisoinut, että Barcelona olisi tarjoamassa 45 miljoonaa euroa Ajaxin hollantilaisesta topparista Matthijs de Ligtistä. De Ligt on vasta 18-vuotias, mutta ilmeisesti katalonialaiseura on seuraillut nuorukaista jo jonkin aikaa. Barcalla olisi tarkoituksena saada ikääntyville Gerard Piquelle ja Javier Mascheranolle korvaaja ennen kuin on liian myöhäistä. Ja kyllä kai niistä Neymar -kaupoista on vielä jotain kassan pohjalle jäänyt?

Barcelonalla on ollut raporttien mukaan useampikin nuori toppari kiikarissa, ja näistä de Ligt olisi nyt viemässä voiton. Muut ehdokkaat ovat olleet Lazion Stefan de Vrij, Napolin Kalidou Koulibaly sekä Leipzigin Dayot Upamecano.

De Ligt -uutiset ovat viime aikoina kertoneet, että nuorukainen olisi tehnyt uuden sopimuksen Ajaxin kanssa viime kesänä, tarkoituksena olisi ollut pysyä Amsterdamissa pitkälle tulevaisuuteen ja kehittyä pelaajana ennen siirtoa suurempiin ympyröihin.

45 miljoonaa euroa on kuitenkin hollantilaisuutisten mukaan sen verran suuri summa, että aikasemmat suunnitelmat menevät romukoppaan. De Ligt on nuoresta iästä huolimatta jo pelannut Hollannin miesten maajoukkueessa. Hollannin liigassa, Eredivisiessa, de Ligt on otteluraporttien mukaan ollut yksi kauden pelaajista. De Ligt on pelannut tällä kaudella kaikki Ajaxin liigaottelut aloituskokoonpanossa, ja hänellä on ollut iso osa siinä, että Ajaxin puolustus on ollut yksi Hollannin tiukimpia.

Ja kyllä de Ligt on ollut hyvä pallonkin kanssa. Hän teki kaksi maalia, kun Ajax myllytti NAC Bredan pahasti 8-0. 1-2 -tappiossa Utrechtille de Ligt syötti joukkueensa ainoan osuman.