Barcelona joutuu myymäänkin pelaajia

Jättikauppojen jälkeen Barcelonan talousosasto on sekaisin. Useampikin pelaaja on kaupan, että saldo olisi taas kohdillaan.

Neymarin myymisestä Barcelona sai tuhdin tukon rahaa, mutta vielä isompi kasa meni Dembelen ja Coutinhon ostamisessa. Nyt Barca joutuu myymään osan pelaajistaan, että tilikirjat pysyvät tasapainossa.

Turan jäi flopiksi

Barca on Daily Mailin mukaan ilmoittanut, että kahdeksan sen pelaajaa on kaupan, jos hinta vain on oikea. Pelaajat, joista Barcelona mielellään pääsisi eroon ovat Arda Turan, Aleix Vidal, Gerard Deulofeu, Paco Alcacer, Jose Arnaiz, Andre Gomes, Denis Suarez sekä Javier Mascherano. Turanista Barcelona haluaisi eroon kaikista kiihkeimmin, sillä hänen kausipalkkansa on mittavat noin kahdeksan miljoonaa euroa.Turan on itseasiassa yksi Barcelonan suurinta palkkaa saavista pelaajista, vaikka hänen esityksensä kentällä eivät ole olleet häävejä.

30-vuotias turkkilainen tuli Barcelonaan vuonna 2015 silloisen managerin Luis Enriquen hankkimana. Luis Enrique oli suunnitellut Turanista Andres Iniestan korvaajaa, mutta tämä sunnitelma meni pieleen. Turan ei ole ollut halukas siirtoon, vaikka esimerkiksi turkkilaiset Galatasaraya sekä viimeksi Isanbul Basaksehir ovat olleet kiinnostuneita. Barca on niin epätoivoinen Turanin kanssa, että Daily Mailin mukaan seura suostuisi jopa noin neljän miljoonan euron siirtokorvaukseen. Turanin ostohinta pari vuotta sitten oli reilut 40 miljoonaa euroa.

Mascherano Kiinaan

Ensimmäinen lähtijä Barcelonasta on Daily Mailin mukaan todennäköisimmin Mascherano. Hän on lähdössä Kiinaan Hebein joukkueeseen reilulla yhdeksällä miljoonalla eurolla, mutta tämä ei auta Barcan talousosastoa, sillä seura on hankkinut suurin piirtein samalla hinnalla korvaajaksi kolumbialaisen Yerry Minan Palmeirasista.

Gerard Deulofeu on mitä ilmeisimmin lähdössä tammikuun aikana Italiaan, mutta tästäkään Barca ei välttämättä saa rahaa, sillä Inter Milan haluaisi miehen lainasopimuksella. Napoli tosin saattaisi jopa ostaa Deulofeun, Daily Mail kertoo.

Vidalille on myös annettu Barcan puolelta lupa siirtoon, ja hän saattaisi lähteä takaisin Sevillaan.

Barcelona olisi ilmeisesti halukas pitämään Alcacerin, Arnaizin, Gomesin ja Suarezin, mutta suunnitelma ostaa kesällä Antoine Griezmann vaatisi nykypelaajien myyntiä.

Arnaiz on herättänyt mielenkiintoa Englannissa. Useampikin seura Arsenal ja Everton mukaanlukien on ollut kiinnostunut 22-vuotiaasta kärkimiehestä. Arnaiz on Barcan B-joukkueen paras maalintekijä.