Barcelona myy pelaajiaan, rahasta on pulaa

Koronavirus kurittaa pahasti seurojen taloutta. Barcelonakin laittaa pelaajia myyntiin, vaikka siirtohinnat ovat romahtaneet.

Ousmane Dembele Barcelona

Barcelona on laittamassa kesän siirtoikkunan aikana useamman pelaajan myyntiin. Koronavirus on kurittanut futisseurojen taloutta sen verran pahasti, että rahaa on kerättävä jotenkin. Barcelona on jo leikannut pelaajien palkkoja.

Barcelona on aikeissa myös vahvistaa joukkuetta. Ostoslistalla ovat Inter Milanin argentiinalainen kärkimies Lautaro Martinez sekä Juventuksen bosnialainen keskikenttäpelaaja Miralem Pjanic.

Viimeisten huhujen mukaan myös Tottenhamissa Jose Mourinhon kanssa ongelmiin joutunut Tanguy Ndombele olisi Barcan listalla.

Barcelonan myyntilistalla olevien pelaajien arvo on tällä hetkellä Transfermarkt -sivuston mukaan noin 130 miljoonaa euroa, mutta nämä lukemat tulevat koronaongelmia myötä putoamaan huimasti.

Dembelen hinta on romahtanut

Barcan myyntilistan kalleinpelaaja on ranskalainen laituri Ousmane Dembele. Hänen hinnakseen on listattu 56 miljoonaa euroa, tosin viime aikoina brittilehdissä on Dembelen nykyhinnaksi jo merkitty noin 41 miljoonaa euroa.

Barca tulee Dembelen kohdalla tekemään ison tappion. Seura osti Dembelen paniikkihankintana Neymarin lähdön jälkeen vuonna 2017. Dortmundille miehestä maksettu summa oli peräti 125 miljoonaa euroa. Dembele ei oikein koskaan ole saanut peliä kulkemaan Barcassa. Sairastuvallakin hän on ollut paljon. Esimerkiksi kuluvan kauden La Ligassa hän on pelannut vain viidessä ottelussa.

Ivan Rakiticin ja Junior Firpon hinnaksi on ilmoitettu 18 miljoonaa euroa per pelaaja. Rakitic on ollut jo pitkään Barcan vakiopelaajia, mutta 32-vuotiaana hän alkaa jo olla vanha mies La Ligan huippuryhmään.

Laitapakki Junior Firpo on 23-vuotias, mutta ilmeisesti Barcasta hän ei tule avauksen paikkaa saamaan. Ainakin tällä hetkellä vasemman laidan paikka on tukevasti Jordi Alban.

Kakkosveskari Neto joutaa myös myyntiin. Hänen hinnaksi arvioidaan noin 14,50 miljoonaa euroa. Arturo Vidalin hinta olisi 11 miljoonaa euroa ja Jean-Clair Todibon yhdeksän miljoonan euron paikkeilla.

Barcelona on ilmeisesti halukas käyttämään siirtolistan pelaajia vaihtokaupassa Martinezin, Pjanicin sekä Ndombelen saamiseksi.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia