Barkov samaan ryhmään Kurrin, Selänteen ja OJ:n kanssa

Alexander Barkov antoi Ottawaa vastaan kaksi maalisyöttöä, ja sai 90 pistettä täyteen. Aikaisemmin vain kolme suomalaista NHL-tähteä on pystynyt samaan.

Barkov, Florida Panthers

Florida Panthersin kapteeni Alexander Barkov on ollut NHL:n loppukauden kuumin suomalainen. Viime yönä Barkov nappasi kaksi syöttöpistettä, kun Florida voitti vieraissa Ottawan 5-2.

Barkov nousi pisteillään 90 tehopisteeseen. Miehen saldo on nyt 34+56. Tehot ovat Barkovin uusi ennätys. Hän on ykkönen suomalaisten maalipörssissä ja pistetilastossa. Koko NHL:n pistetilastossa Barkov on sijalla 11.

Barkov sai ensimmäisen syöttöpisteensä Ottawa -ottelussa jo ensimmäisellä minuutilla. Hän pyöritti ensimmäisessä vaihdossa peliä Ottawan päädyssä ja löi kiekon maalille, josta Jevgeni Dadonov laittoi sen verkkoon.

Toisessa erässä Barkov antoi mainion syötön maalille liukuvalle Jonathan Huberdeaulle, joka pääsi viimeistelemään.

Barkovin pistelukemat ovat suomalaista NHL-historiaa. Hänestä tuli nyt neljäs suomalainen, joka on runkosarjan aikana yltänyt 90 pisteeseen. Aiemmin saman ovat tehneet vain Jari Kurri, Teemu Selänne ja Olli Jokinen.

Vaikka Barkovilla menee hyvin, niin Floridan Panthersilla ei. Sen kausi loppuu runkosarjaan. Ottawa -voitto katkaisi Floridan kolmen tappion putken.

Onko Floridan epäonni Leijonien onni? Barkov kertoi muutama päivä sitten, että MM-kisat kiinnostavat.

”Pelihaluja on aina. Olen jääkiekkoilija, joten tykkään pelata jääkiekkoa. Pitkä kausi on takana, mutta pelihaluja riittää. Mieluummin pelaisin täällä loppuun asti, ja voittaisin jotain suurta. Huhtikuun alku on vähän liian aikainen hetki lopettaa kausi. Totta kai kisat kiinnostavat, jos äijä on vain kunnossa. Katsotaan tarkemmin, kun kausi on ohi,” Barkov sanoi Ilta-Sanomille.

Floridan kausi loppuu 7. huhtikuuta.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia