Barkoville ennätyksiä, Ristolainen plusmiinus-listan huonoin

Barkov oli tilastoissa NHL-kauden paras suomalainen ja samalla meni nurin Floridan Panthersin seuraennätys. Ristolainen oli plusmiinus-listan kehnoin.

Alexander Barkov

NHL:n runkosarja on pelattu loppuun. Suomalaisten pistetilaston ja maalipörssin voitti lopulta ensimmäistä kertaa urallaan Florida Panthersin kapteeni Alexander Barkov. Barkovin kauden lukemat olivat 35+61=96, joilla hän oli koko NHL:n pistepörssissä kymmenes.

COOLBET: NAPPAA ILMAISVETO JA VOITA MATKA JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN

Suomalaiset eivät ole aikoihin juhlineet NHL:n tilastoissa. Edellisen kerran suomalainen on ollut kymmenen parhaan joukossa, kun Teemu Selänne oli 80 pisteellä pörssin yhdeksäs kaudella 2010-2011.

Barkov teki yhden maalin myös Floridan kauden viimeisessä ottelussa. Panthers lopetti kauden häviämällä New Jersey Devilsille jatkoajalla 3-4. Barkovin pistelukemat ovat Floridan uusi seuraennätys. Aikaisempi ennästys oli legendaarisen venäläisen taskuraketin Pavel Buren 94 pistettä kaudella 1999-2000.

”Tottakai tämä merkitsee minulle paljon, se on loistavaa, ja halua kiittää kaikkia, jotka ovat pelanneet kanssani. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista”, Barkov sanoi ottelun jälkeen.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset pelasivat hienon NHL-kauden. Jokaisen suomalaisen yhteenlasketut pisteet olivat uusi sinivalkoinen ennätys. Nyt finskit tekivät NHL:ssä 357 maalia ja 1017 pistettä, aikaisempi ennätys oli viime kaudelta, jolloin suomalaiset tekivät 906 pistettä. Selvästikin suomalainen jääkiekko on mennyt eteenpäin.

Vähän kehnompia ennätyksiä suomalaiset tekivät kauden aikana. Buffalo Sabresin luottopakin Rasmus Ristolaisen tehotilasto kärsi pahasti joukkueen kehnoudesta. Hänen plusmiinus-lukemansa -41 on oli liigan kehnoin. Kakkosena tilastossa on LA Kingsin luottopakki Drew Doughty.

Buffalo aloitti kauden hienosti. Se oli marraskuun lopulla 25 ottelun jälkeen koko NHL:n ykkönen, mutta joulukuussa se sitten oli liigan huonoin joukkue, eikä se tästä enää toipunut.

Viimeisessä ottelussa Ristolainen kaunisteli plusmiinus-lukemiaan. Buffalo voitti Detroitin 7-1 ja Ristolainen kaksi plussalle, pari syöttöpistettäkin hän nappasi.

 

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia