BBC: Mestareiden liigan lopputurnaus Lissabonissa

Mestareiden liiga pelataan loppuun mitä ilmeisimmin turnausmuodossa elokuussa. Näillä näkymin matsit pelataan Portugalin Lissabonissa.

Liverpool Mestareiden liiga

UEFA on järjestämässä Mestareiden liigan loppuhuipennuksen kahdeksan joukkueen turnauksena. Näillä näkymin turnaus pelattaisiin Lissabonissa, uutisoi BBC.

Alunperin Mestareiden liigan finaali piti pelata Turkin Istanbulissa, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat. Loppuottelun pelipäivän piti olla 30.5.

Eurooppa-liigan finaali piti pelata Puolan Gdanskissa 27.5., mutta se ollaan ilmeisesti siirtämässä jonnekin Saksaan.

UEFA tekee viimeisen päätöksen asiassa kokouksessaan 17.6. Neuvottelut ovat menneet siihen suuntaan, että vanhan mallin kaksiosaiset pudotuspelit hylätään tällä kaudella, ja pelataan MM-kisojen tyylillä. Tämä olisi futisväen mielestä paras vaihtoehto televisiokatsojille sekä tv-firmoille.

Lopputurnauksessa pelattaisiin suljettujen ovien takana neljännesfinaalit, semifinaalit ja loppuottelu.

 

Näillä näkymin Mestareiden liigan finaali pelattaisiin 23.8. ja Eurooppa-liigan finaali 21.8.

Lissabon olisi puolueeton pelipaikka

Muitakin vaihtoehtoja Portugalin Lissabonin lisäksi on ehdotettu Mestareiden liigan finaaliturnauksen pitopaikaksi. Ainakin Espanja, Saksa ja Venäjä on mainittu. Portugali on siksi todennäköisin pelipaikka, koska portugalilaisia joukkueita ei ole enää mukana. Lissabon olisi siis puolueeton kenttä, ja kaupungissa olisi kaksikin mitat täyttävää stadionia.

Portugalissa on myös melko hyvä tilanne koronaviruksen kanssa. Maan pääliigassa jatkettiin pelejä 3.6., ja suurin osa koronarajoituksista lopetetaan kesäkuun aikana.

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa olla jo valmiiksi suunniteltu, mutta entä sitten edellinen vaihe 16 joukkueen kesken? Tätä ei olla vielä pelattu kokonaan loppuun. Paras ratkaisu olisi se, että UEFA peluuttaisi ensimmäisen pudotuspelikierroksen myös Lissabonissa. Tämä minimoisi koronatartuntojen mahdollisuuden, mutta seurat eivät tätä halua. Esimerkiksi Barcelona pelasi Napolissa 1-1, ja mielellään Barca haluaisi pelata kakkososan omalla Nou Campilla.