Betsson leikitteli katsomoväkivallalla

Betsson tarjosi illan Veikkausliigan nousukarsinnoista vetokohteeksi huligaani-kohteita. Suomessa älähdettiin, ja Betsson perui temppunsa.

Vedonlyöntifirma Betsson on astunut vetomarkkinoilla hyvän maun rajan yli, kun se tarjosi tämän illan Veikkausliigan karsintaotteluun Honka – HIFK vetokohteita siitä, että lyö huliganismi katsomoissa yli. Betssonin erikoisvedoissa illan ottelussa oli muun muassa kohteina sellaiset vedonlyönnin helmet kuin ”heitetäänkö ottelun aikana kentälle palava soihtu” ja ”keskeytetäänkö ottelu niin, että sitä ei vuorokauden aikana päästä pelaamaan loppuun”.

Ilta-Sanomat kirjoittaa huomanneensa Betssonin tökeryydet ja ilmoittaneen asiasta Länsi-Uudenmaan poliisiin, Suomen urheilun eettiseen keskukseen SUEKiin ja Betssonin iGames-asiantuntijaan Juha Kvistiin. Juha Kvist ilmoitti myöhemmin keskiviikkona Ilta-Sanomille, että ottelun kyseiset erikoiskohteet suljetaan.

Vedonlyöntimahdollisuus häiriäkäyttäytymisestä on melkein kuin kutsu laittaa pelissä ranttaliksi. Mikä olisi parempi kimmoke huligaanille kuin lyödä vetoa siitä, että ottelu keskeytetään, mennä paikalle rähinöimään ja aamulla nostaa vielä Betssonilta palkkaa hulinoimisesta?

Betssonin hämärät kohteet eivät olleet ennen sulkemistaan herättäneet innostusta. Niihin ei oltu lyöty yhtään vetoa. SUEK:n tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kommentoi Betssonin erikoiskohteita Ilta-Sanomissa näin:

-Meidän mielestämme urheilutapahtumien järjestyshäiriöihin liittyvät vedonlyöntikohteet ovat epäeettisiä. Vastuulliset peliyhtiöt eivät tarjoa tällaisia kohteita. Kiinnostavassa ja merkittävässä karsintaottelussa pelaajat ansaitsevat häiriöttömän ottelun, jota ei sabotoida vedonlyönti- tai muussakaan tarkoituksessa, Ikonen sanoi.

Ilman Betssonin häirikkö-kohteitakin Hongan ja HIFK:n pelissä saattaa kuohua yli. Ottelu on poliisin mukaan luokiteltu niin sanotuksi suuren riskin otteluksi. Paikalla lienee useampikin partio ja paljon järjestysväkeä pitämässä huolta, että kahakoilta vältytään.