Bilic ulos, Moyes sisään?

West Ham hävisi Liverpoolille 1-4 ja valui putoamisrajan alapuolelle. Hammersin johtoporras on saanut tarpeekseen manageri Bilicistä.

West Ham otti lauantaina köniin kotikentällä Liverpoolilta 1-4. Tappio pudotti Hammersit jo putoamisrajan alle. West Hamin managerilla Slaven Bilicillä on jo tovin ollut tiukat paikat, potkuilla on spekuloitu koko kehnon alkukauden ajan.

Nyt Bilicin potkut sitten taitavat olla tosiasia. Telegraph uutisoi sunnuntaina, että West Ham olisi antamassa Bilicille lähtöpassit viimeistään tiistaina. Telegraph myös kertoi, että Hammers olisi jo neuvotellut David Moyesin kanssa managerin hommista. Moyes on tämän kuitenkin kieltänyt, tosin hän sanoi myös olevansa kiinnostunut, jos työ on vapaana.

Telegraphin mukaan Moyes, entinen Sunderandin, ManU:n ja Evertonin manageri, olisi saamassa sopimuksen hoitaa Hammersin managerointi kauden loppuun saakka. Lisäksi Hammers olisi ilmeisesti halukas tuomaan mukaan aikaisemminkin Moyesin apulaisena olleen ex-ManU ja ex-Everton -pelaajan Phil Nevillen. Neville kuitenkin uutisen mukaan seuraavaksi haluaisi itselleen ykkösmiehen homman.

West Hamin johtoporras on pitämässä kokousta lähiaikoina Bilicin asemasta. Maaottelutauon vuoksi West Ham ei pelaa ennen kuin marraskuun puolivälin jälkeen, joten nyt olisi hyvä tauko uudelle managerille tutustua joukkueeseen ja saada kunnon harjoituksia alle.

Slaven Bilicin sopimus West Hamin kanssa loppuu joka tapauksessa kauden loppuun. Hammers on toivonut, että Bilic voisi jatkaa hommanssa kautensa loppuun, koska hyviä korvaajia ei ole näköpiirissä.

Moyesin sopimuksen edessä voi Telegraphin mukaan olla kaksi estettä. Ensinnäkin West Hamin fanit ovat uutisen julkitulon jälkeen vastustaneet rankasti. Moyesin maine ei ole häävi, kaikki hänen pestinsä Evertonin jälkeen ovat olleet pannukakkuja.

Toinen mahdollinen este on se, että Moyes haluaisi 18 kuukauden sopimuksen, kun Hammers taas olisi valmis tarjoamaan kuuden kuukauden pestiä. Eiköhän Moyes taivu, ei hän muualtakaan saa näin hyvää paikkaa.