BLOG - Vedonlyönnin jättivoitot!

Vetoa lyömällä on käännetty muutama pikkulantti taskun pohjalta miljoonaksi. Joskus on pitänyt betsata miljoonia, että saisi muutaman miljoonan lisää.

Veikkaussivujen Pennillä miljonääriksi -blogi kertoo tositarinoita vedonlyönnin maailmasta. Joskus käy niin, että muutaman euron, dollarin tai punnan panos tuo voiton, joka muuttaa koko elämän.

golf rory mcilroy

Joskus jättivoiton saa sillä, että osaa olla todellakin kaukaa viisas. Vuonna 2004 pohjoisirlantilainen Gerry McIlroy löi vetoa, että hänen 15-vuotias Rory -poikansa voittaisi golfin British Openin ennen 26-vuotispäiväänsä.

Gerry McIlroyn betsi oli 200 puntaa, kerroin oli 501.00 ja vetofirma perinteinen englantilainen Ladbrokes.

Veto ei ollut mikään pikkuraha Gerrylle, joka kymmenen vuotta ennen voittoa oli baarimikko.

Sen verran Gerry McIlroyn lähipiirilläkin oli uskoa nuoreen Roryyn, että Gerryn kaveritkin löivät saman vedon.

Rory McIlroy voitti Open Championshipin heinäkuussa 2014 kahdella lyönnillä ennen Rickie Fowleria ja Sergio Garciaa. Isä McIlroy nettosi sata tonnia.

Betsi taaperon puolesta

Vuonna 2000 innokas isoisä Peter Edwards käveli Walesin Wrexhamissa William Hillin toimistoon ja löi 50 punnalla vetoa, että hänen taaperoikänen pojanpoikansa pelaisi joskus jalkapalloa Walesin maajoukkueessa. Kerroin vedolle oli 2501.00.

Ja niin vaarin usko toi komean voiton. Lokakuussa 2013 16-vuotias Liverpoolin akatemian pelaaja Harry Wilson pelasi Walesin paidassa virallisen maaottelun. Nuori Wilson tuli vaihdosta kentälle. Isoisän vetovoitto oli lopulta 125 000 puntaa.

harry wilson wales

Juuri päättyneellä Valioliiga-kaudella Harry Wilson pelasi lainasopimuksella Bournemouthin joukkueessa. Hän teki seitsemän maalia 31 ottelussa.

Nuori mies go-kart -radalla

Muidenkin nuorukaisten puolesta voi betsata kuin vain omien lasten tai lastenlasten.

Richard Hopkins vei vuonna 1998 oman 13-vuotiaan Evan go-kart radalle, ja siellä hän näki jotain, joka jäi mieleen. Yksi radalla ajaneista nuorukaisista oli ylivoimainen. Hopkins tunnisti lahjakkuuden, ja käveli Ladbrokesin toimistolle vedonlyöntiin.

Nuori mies, jonka Hopkins oli nähnyt, oli Lewis Hamilton. Hopkins löi nipun vetoja, jotka tekivät hänestä äveriään miehen.

Ensin Hopkins löi 200 puntaa vetoa siitä, että Hamilton voittaa yhden F1 -osakilpailun ennen kuin täyttää 23 vuotta. Tälle vedolle kerroin oli 201.00.F1

 

Seuraava Hopkinsin veto oli, että Hamilton voittaa F1 maailmanmestaruuden ennen kuin täyttää 25 vuotta. Kerroin tälle oli 501.00.

Näiden lisäksi Hopkins vielä betsasi viisikymppisen kombolle, jossa olivat nuo kaksi edellistä. Tämän kerroin oli 1501.00

Hamilton voitti ensimmäisen F1 -osakilpailunsa vuonna 2007 Kanadassa. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa Hamilton vei seuraavana vuonna.

Hopkinsin voittosumma oli yhteensä 165 000 puntaa.

vedonlyönti

Hevosvedoilla pennit miljoonaksi, osa 2

Helmikuussa 2008 yorkshireläisellä Fred Craggsilla oli syntymäpäivät. Lannoitemyyjä Craggs oli täyttämässä 60 vuotta. Merkkipäivää juhlistaakseen Craggs päätti mennä William Hillin vedonlyöntitoimistoon lyömään vetoa 50 Englannin pencellä. Kupongille Craggs laittoi kahdeksan hevosta. Ennakoiden Craggsin kupongin ensimmäisen hevosen nimi oli Isn’t That Lucky ja kahdeksannen A Dream Come True.

Kaikki kahdeksan Craggsin valitsemaa hevosta voittivat suurilla kertoimilla, niin Craggs nettosi huimat miljoona puntaa. Craggsin voitto oli itseasiassa 1 400 000 puntaa, mutta hänen vetotoimistollaan oli miljoonan punnan voittokatto, joten osa jäi maksamatta. Kerroin Craggsin lapulle oli siis 2 800 000,00.

Craggsin voitto kisattiin lauantaina, mutta mies ei kertonut voitostaan perheelleen kuin vasta seuraavana päivänä. Rahat Craggs käytti eläkkeelle siirtymiseen.

Skotlannin ennätys

Kymmenisen vuotta myöhemmin, syyskuussa 2018, tuntemattomaksi jäänyt vedonlyöjä Skotlannin Edinburgista myös löi William Hillille pikkuisen betsin syntymäpäivän kunniaksi. Kerroin oli tässäkin jättisuuri ja veto osui.

laukkakisat

Mies, jonka kerrottiin olevan viisissäkymmenissä, löi erilaisia viiden pencen yhdistelmävetoja yhteensä 5 punnalla ja 35 pencellä. Yksi miehen yhdistelmistä osui kun Ascotin laukkakisoissa voitti hevonen kertoimella 15.00. Viiden pencen panoksella tuli miehelle voittoa 203 969 puntaa. Muistakin yhdistelmistä mies nettosi komeasti, ja kokonaisvoitoksi tuli 682 282,14 puntaa. Voitto oli suurin Skotlannin vedonlyöntihistoriassa.

”Tämä voitto oli kyllä kovin, jota olemme nähneet. Luulen, että useampikin ennätys rikottiin. Se on varmasti William Hillin suurin hevosvedonlyönnin voitto Skotlannissa”, William Hillin puhemies Rupert Adams sanoi voitosta.

 

vedonlyönti

Hevosvedoilla pennit miljoonaksi

Stuart Bolland -niminen vedonlyöjä Manchesterin alueelta nappasi 1 132 657 punnan potin pelaamalla hevosia oikein. Bollandin voitto oli vuonna 2004 kaikkien aikojen suurin voitto, mitä Englannin vetofirmojen kivijalkakonttoreista oltiin saatu. Bolland otti voittonsa Betfred -vetofirmalta. Pelimuotona oli totescoop6 -laukkakisaveikkaus, joka on Suomen V75 -pelejä vastaava vedonlyöntipeli. Totescoopissa veikataan nimensä mukaisesta kuuden laukkakisan voittajahevosta.

Bolland oli kylmähermoinen kaveri voittonsa jälkeen. Hän istuskeli viikon hiljaa kotona, ennen kuin meni lunastamaan jättipottinsa.

Bollandin voittosumma oli päässyt kasvamaan jättisuureksi, koska jättipotin voittajia ei aikaisemmilla kierroksilla ollut löytynyt. Edellinen kuuden hevosen täysosuma oli syyskuulta, ja Bolland pelasi voittokuponkinsa marraskuussa.

Bolland kertoi voittonsa jälkeen lehdille, että hän ei katsonut kisoja.

”En halunnut katsoa, siinä oli liikaa painetta. Oli tuuria, mutta ei tässä mielestäni ole onnesta kyse. Tuuria on mukana, mutta pitää olla myös tietotaitoa ja kokemusta. Pelaan melko usein. Pari isoa voittoa on tullut aikaisemminkin, mutta ei koskaan tällaista”, Bolland kertoi.

Bolland kertoi voittonsa jälkeen, että hän aikoo jakaa osa rahoista Jack Lee -nimisen miehen kanssa. Leetä kutsutaan Britannian epäonnisemmaksi vedonlyöjäksi. Hän oli aikaisemmin saanut samanlaisessa totescoopissa kaikki oikein, ja liki 900 000 punnan potti oli odottamassa, mutta sitten lopulta yksi hänen voittohevosistaan diskattiin kisan jälkeen.

Dettorin seitsemän voittoa

vedonlyönti

Jockey Frankie Dettori voitti vuonna 1996 Britannian legendaarisessa Royal Ascot -laukkakisassa yhden päivän aikana kaikki seitsemän lähtöään. Se on Brittein saarten laukkaurheilussa yksi suurimmista, jollei suurin saavutus.

Darren Yates -niminen vedonlyöjä oli lyönyt vetoa, että Dettori voittaa jokaisen lähtönsä. 62 punnan betsauksella Yates nettosi 550 000 puntaa.

Dettorin voitot vuoden -96 Ascotissa kävivät brittivetofirmoille kalliiksi. Ne hävisivät laskelmien mukaan tuolloin peräti 40 miljoonaa puntaa.

Darren Yates on edelleen mukana hevosvedonlyönnissä, nyt myös omistajana. Hän muisteli onnekasta Ascotin päivää 20 vuotta myöhemmin näin:

”Vaimoni Annaley ei tiennyt, että oli laittanut noin 67.58 puntaa Dettorin hevosille ennen kuin tulin kotiin ja kerroin, että oli voittanut. Molemmat olimme kyyneleet silmissä Se oli kuin pyörremyrsky. Puhelin soi jatkuvasti. William Hillistä soitettiin ja pyydettiin tulemaan Lontooseen ja televisioon.

Paljon asioita muuttui. Rakensimme talon ja ostimme asuntoja vuokrattaviksi.

Nyt minulla on iso firma, henkilökuntaakin on melkein 30. Voittamani raha vauhditti kaikkea ainakin kymmenen vuotta.

Laittaisin vieläkin vedon Frankielle, ja on minulla nyt omiakin hevosia. Ilman epäilyä, tuo voitto muutti elämäni.”

 

vedonlyönti

Tayla Polia ja Mick Gibbs – lantti komboon, ja siitä jättipotti

Bostonilainen Tayla Polia oli 26-vuotiaana muuttanut juuri Las Vegasiin, kun hän päätti loppuvuodesta 2015 kokeilla toisen kerran elämässään urheiluvedonlyöntiä. Hän ei omien sanojensa mukaan oikein ymmärtänyt kuinka tasoitusvedonlyönti toimii, mutta silti hän päätti viidellä taalalla lyödä kupongin, jossa oli NFL -kierrokselta 14 tasoitusvetoa ja yksi totals -betsi. Kerroin William Hillille lyödylle yhdistelmälle oli 20 001.00.

Tällainen oli Polian voittokuponki:

Yhdistelmäveto

Koska Polia ei ymmärtänyt kuinka tasoitusvedonlyönti toimii, hän luuli kuponkinsa hävinneen, kun Carolina Panthers voitti New York Giantsin.

”Muistin laittaneeni lapulle Giantsit ja he hävisivät. Sitten se tuntui vähän oudolta, kun katsoin tiistaina ja huomasin voittaneeni”, Polia kertoi.

Polia sitten ihmettelessään meni soittamaan William Hillille, josta hänelle kerrottiin kuin tasoitusveto toimii. Panthers oli voittanut Giantsit kolmellä pisteellä, ja Polian betsi oli Giants +5.

Gibbs voitti kahdesti

Katontekijä Mick Gibbs Englannin Staffordshirestä betsasi vuonna 1999 2.50 puntaa yhdeksään eurooppalaiseen futismatsiin, ja tämä osui. Voittoa tuli 157 000 puntaa.

Tämä oli Gibbsille vasta kuitenkin lämmittelyä. Kaksi vuotta myöhemmin Gibbs päätti sijoittaa 0.30 puntaa eli 30 penceä 15 futismatsiin ympäri Eurooppaa. Tällä kupongilla oli kertoimena 1 666 666.00.

Gibbs sai jännittää jättivoittoaan viimeiseen asti. 15 kohteen kupongin viimeinen ottelu oli Mestareiden liigan finaali Bayern Munchen vastaan Valencia. Ottelu meni rankkareille. Voitto ratkesi siihen, kun Bayernin veskari Ollie Kahn nappasi Valencian Mauricio Pellegrinon viimeisen kudin.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia