Blogi: Oudot kiekkofaktat - Kenttäpelaaja tuomarina?

Veikkaussivujen uudessä jääkiekkoblogissa nostetaan esiin maailman erikoisimpia jääkiekkofaktoja. Blogin avauksessa kummastellaan muun muassa tuomarisääntöjä sekä kirjoitusvirheitä Stanley Cupissa.

erikoiset jääkiekkofaktat

Jos tuomarit ei kye viheltämään, tilalle otetaan kenttäpelaaja

NHL:n Stanley Cup pudotuspeleissä tuomareilla on iso rooli siitä, miten pelit etenevät. Joskus tuomareille voi sattua loukkaantumisia josta syystä tuomareille on nimetty omat varahenkilöt pudotuspeleissä.  Varsin erikoinen fakta on kuitenkin se, että NHL:n runkosarjassa tuomareille ei nimetä varatuomareita. Mitä sitten tapahtuu, jos koko tuomaristo on pihalla pelistä?

NHL:n sääntökirjan mukaan: Jos molemmat päätuomarit ja linjatuomarit ovat kykenemättömiä jatkamaan ottelun tuomitsemista, jäälle pyydetään tuomarit pelaavien joukkueiden kokoonpanoista. Kotijoukkueesta tulee päätuomari, vierasjoukkueesta linjatuomari.

Huudeltaisiinko siinä vaiheessa vielä tuomarille jos käskyjä jakaisi oma joukkuekaveri?

Vain yksi pelaaja on pitänyt NHL:ssä selässään numero #0

Wayne Gretzkyn pelinumero #99 on yksi jääkiekkomaailman ikonisimmista pelinumeroista. Tuo numero jäädytettiin heti miehen päätettyä uransa. Ysiysi ei kuitenkaan ole erikoisin numero mitä NHL-jäillä on nähty, sillä Neil Sheehy niminen pelaaja käytti kaudella 1987-88 pelipaidassa numeroa 0. Sheehy viilitti nollana Hartord Whalersissa puolen kautta mutta treidin myötä Calgaryyn myös numero vaihtui.

Myös tuplanolla on nähty käytössä parikin kertaa NHL:ssä. 00 on koristanut historian saatossa maalivahtien Martin Bironin sekä John Davidsonin paitaa.

Kirjoitusvirheet Stanley Cup pokaalissa

Jääkiekkouniversumin ehdottomasti himoituin pysti on tietenkin Stanley Cup pokaali. Nimen saaminen on tuohon legendaariseen kannuun on monen pienen pojan unelma ja märkä päiväuni. Stanley Cup pokaalin arvon vuoksi voisi kuvitella, että nimiä kaiverrettaessa tehtäisiin pieni tsekkaus, että kaikki menee nyt oikein eikä mukaan lipsahda kirjoitusvirheitä tai muuta typeryyksiä….

Vuosien saatossa on kuitenkin päässyt käymään muutamia mokia ja New York Islanders on muun muassa mennyt muotoon ”Ilanders” ja Boston BruinsBqstqn Bruins”. Kaikista hauskimmat töppäykset löytyvät kuitenkin vuodelta 1945 kun Toronto Maple Leafs voitti mestaruuden. Pokaaliin on kaiverrettu, ilmeisesti tilanpuutteen vuoksi apulaismanageri Frank Selken nimen perään ASS MAN ja assistanta trainer Arc Campbellin nimen perään ASS TRAIN. Molemmat varmasti titteleitä, joita ei haluaisi nähdä Stanley Cupin kyljessä!

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia