Blogi: Oudot kiekkofaktat - Merkityksellinen päivämäärä 19. lokakuuta!

Veikkaussivujen uudessä jääkiekkoblogissa nostetaan esiin maailman erikoisimpia jääkiekkofaktoja. Blogin toisessa osassa kummastellaan päivämäärän 19. lokakuuta merkitystä NHL:n historiassa.

Maurice ”Rocket” Richard ja osuma 500.

Lokakuun 19. päivä vuonna 1957 yksi kaikkien aikojen pelaajista, Maurice ”Rocket” Richard teki ensimmäisenä pelaajana NHL:n historiassa uran 500. sadan maalin. Montreal Canadiensia edustanut Richard iski historiallisen osuman Chicagon verkkoon. Nykyään Maurice Richardin nimi elää vahvasti NHL-arjessa sarjan joka kauden päätteeksi sarjan parhaalle maalintekijälle ojennettavan Maurice ”Rocket” Richard Trophyn kyljessä. 27. toukokuuta vuonna 2000 menehtynyt ”raketti” asetti myös standardin maalinteolla ja nykyään 500. osumaa on yksi hienoimmista saavutuksista mihin pelaaja voi urallaan yltää.

Bobby Orr ja ottelu numero 1.

Robert Gordon ”Bobby” Orr on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista NHL-pelaajista. Legendaarinen puolustaja pelasi urallaan 657 NHL-ottelua nakuttaen pisteet 270 + 645. Saldo on mykistävä, kun ottaa huomioon että mies oli puolustaja! Orrin pistekeskiarvonsa NHL:ssä oli 1,39 pojoa ottelua kohden eikä kukaan puolustaja ole yltänyt eikä tule yltämään samaan saavutukseen. Orr voitti urallaan muun muassa vuoden tulokaan pystin lisäksi kahdeksan kertaa parhaan puolustajan palkinnon, kolme NHL:n arvokkaimman pelaajan palkintoa, kaksi kertaa runkosarjan pistepörssin sekä kaksi Stanley Cupia. Entä milloin se Bobby Orrin häikäisevä ura sitten alkoi? 19. lokakuuta vuonna 1966 ottelussa Boston Bruins – Detroit Red Wings.

Philadelphia Flyers ja 13. ottelun voittoputki

NHL-joukkue Philadelphia Flyersilla on nimissään NHL:n pisin tappiottomien otteluiden putki, joka on samalla myös kaikki Pohjois-Amerikan suuret urheilusarjat huomioiden pisin putki ilman häviötä. Tämä putki on 35 ottelun mittainen. Tämä uskomaton suoritus tehtiin NHL-kaudella 1979-80, pisin voittoputki tuossa otannassa oli 12 voittoa.

Kaudella 1985-86 Flyers pisti voittoputken osalta vielä paremmaksi, kun joukkue voitti 19. lokakuuta 1985 alkaneen voittoputken aikana peräti 13 ottelua. Saavutusta voidaan pitää historiallisessa mittakaavassa merkittävänä sillä voittoputken katkettua 17. marraskuuta 1985 vain neljä joukkuetta on pystynyt sen jälkeen parempaan suoritukseen tähän päivään mennessä! Alla olevalla videolla ruotsalainen maalivahti Göran Per-Eric ”Pelle” Lindbergh torjuu yhden voittoputken voitoista. Tämän jälkeen mies nappaasi vielä kolme voittoa ennen kuin hän menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa vain 26-vuotiaana.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia