Bostonin slovakijätti sai kiekon kasvoihin - Suomalaispuolustaja paikkaamaan?

Nouseeko suomalaispuolustaja seuralegendan tilalle Bostonin kokoonpanoon?

Vaakanainen boston bruins

NHL:n Stanley Cup finaalit ovat käynnissä ja nyt jännitetään, kumpi joukkue nostelee legendaarista Lord Stanelyn kannua, St. Louis Blues vai Boston Bruins. Finaalisarjaa on nyt takana neljä ottelua ja finaalisirkus matkustaa takaisin Boston TD Gardeniin sarjan ollessa tasatilanteessa 2 – 2.

St. Louis Blues otti viime yönä arvokkaan 4 – 2 voiton ja varmisti näin, ettei Boston saa seuraavaan kotipeliin katkaisumahdollisuutta. Boston sai ottelussa hirvittävää jobin postia, kun joukkueen kapteeni, isähahmo sekä varsinainen jättiläinen Zdeno Chara sai ottelussa kiekon kasvoihinsa. Osuma oli niin raju, että slovakialainen puolustaja joutui jättämään kaukalon kesken toisen erän. Pikku tälli ei kuitenkaan pitänyt Charaa pois koko ottelun loppua vaan mies palasi penkille kolmanteen erään pleksi kasvojen suojana.

 

Ilmeisesti osuma teki kuitenkin sen verran vahinkoa, että Bostonin valmentaja Bruce Cassidy pyöritteli ottelun jälkeen mahdollisuutta, että Chara on poissa viidennestä finaaliottelusta. Tämä saattaa avata suomalaisittain erittäin mielenkiintoisen mahdollisuuden vasta 20 – vuotiaalle puolustajalle Urho Vaakanaiselle. Vaakanainen on Bostonin hierarkiassa toisena puolustaja Steven Kampferin jälkeen, joka on tällä kaudella jo haistellut pudotuspelitunnelmia. Kampfer on kuitenkin rightin pakki ja Charan mahdollinen poissaolo tarkoittaisi leftin mailan puuttumista mikä saattaa tarkoittaa puhelua Vaakanaiselle.

 

Vaakanainen on pelannut tällä kaudella vain kaksi NHL-ottelua mutta nuorukainen esiintyi AHL:ssä varsin mallikkaasti tehden 14 pistettä 30 ottelussa. Aukeaako NHL-pudotuspelien pistetili Stanley Cup finaaleissa?

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia