Brittilehdet: Alexis Sanchez siirtyy Manchester Unitediin

Chileläisen Alexis Sanchezin siirto Arsenalista Manchester Cityyn meni pieleen palkkapyynnön vuoksi. United on valmis maksamaan enemmän.

Arsenalin Alexis Sanchez siirtyy Manchester Unitediin seuraavan parin päivän aikana. Vielä viikko sitten Sanchezin uudeksi joukkueeksi arveltiin Manchester Cityä, mutta tämä kauppa meni puihin. Sanchez oli vaihtopenkillä Arsenalin hävitessä sunnuntaina Bournemouthille 1-2. Manchester Unitedissa hänestä tulee Valioliigan kovapalkkaisin pelaaja 350 000 punnan viikkopalkalla. Kauppahinta oli ilmeisesti 35 miljoonaa puntaa.

Vielä hetki sitten Sanchez oli menossa Manchester Cityyn. Goal.com kirjoittaa sivuillaan, että syy Manchester Cityn mielenkiinnon hiipumiseen oli chileläisen Sanchezin agentin Fernando Felicevichin vaatimukset suuremmasta palkasta. Agentin vaatimusten jälkeen City oli goal.comin mukaan tehnyt selväksi, että he eivät halua Sanchezia, jos hinta ei ole sopiva, ja nyt se ei ollut. Felicevich oli tietojen mukaan kiristänyt Cityä kertomalla, että Manchester United oli halukas maksamaan suurempaa palkkaa.

Manchester City oli jo pitempään suunnitellut Felicevichin kanssa Sanchez -kauppoja. Alustava sopimuskin oli ilmeisesti goal.comin mukaan jo saatu aikaiseksi. Manchester United tuli kuvioihn vasta paljon myöhemmin, eikä Cityn leirissä otettu aluksi Unitedin kiinnostusta ollenkaan vakavasti.

Alexis Sanchez oli viime kesänä Cityn managerin Pep Guardiolan ykköshankinta, mutta kaupat eivät onnistuneet. Cityn päätös vetäytyä Sanchezin hankkimisesta on nyt goal.comin mukaan myös Guardiolan päätös. Guardiola on sitä mieltä, että Sanchez ei olisi täysin sitoutunut pelaamaan Cityn sinisessa paidassa.

Alexis Sanchez on jo pitempään halunnut pois Arsenalista, hän ei ole suostunut allekirjoittamaan uutta sopimusta. Sanchez on aikaisemmin pelannut Guardiolan joukkueessa Barcelonassa, ja tätä yhteistyötä hän olisi ollut halukas jatkamaan. PSG ja Bayern Munchenkin ovat olleet kiinnostuneita Sanchezista, mutta aivan viime päiviin saakka Guardiolan City on ollut Sanchezin ykkösvaihtoehto. Kesällä Sanchezin leiri oli jo sopinut siirrosta Cityyn, hinta olisi ollut 60 miljoonaa puntaa. Kauppa meni puihin, kun Arsenal ei saanut hankittua Sanchezille korvaajaa. Manchester City olisi alunperin ollut valmis odottamaan ensi kesään Sanchezin siirron kanssa, mutta kun Gabriel Jesus loukkaatui vuoden vaihteessa pahasti, niin seura olisi halunnut chileläisen jo tammikuussa. Kyllähän huippukuntoinen Sanchez on kova vahvistus myös hieman aneemista jaksoa pelaavalle Manchester Unitedille.