Bulls myi Miroticin

Chicago Bullsin jälleenrakennus jatkuu. Nyt seura myi NIkola Miroticin New Orleansiin ja sai tilalle ykköskierroksen draft -varauksen ja jämäpelaajia.

Lauri Markkasen Chicago Bulls kauppasi Nikola Miroticin New Orleans Pelicansiin. Kaupassa Chicagosta lähtivät Mirotic ja toisen kierroksen varausvuoro New Orleansiin, ja toiseen suuntaan kulkivat sentteri Omer Asik, takamiehet Jameer Nelson ja Tony Allen sekä ykköskierroksen varausvuoro.

Ensimmäisen kierroksen varaus lienee se, jonka Bulls todella kaupasta halusi. Se on nyt jälleenrakennusvaiheessa, Mirotic on hieman liian vanha tulevaisuuden Bulls -joukkueeseen.

Pelicans taas halusi joukkueeseen ratkaisuihin pystyvän kokeneen pelaajan. Sen All Star -sentteri DeMarcus Cousins loukkasi hiljattain akillesjänteensä, ja on sivussa koko loppukauden. Pelicans pelaa hyvää kautta, se on hyvää vauhtia menossa pudotuspeleihin.

Mirotic on ollut hyvä tällä kaudella. Hän oli kauden ensimmäiset 23 ottelua sivussa murrettuaan leukansa kauden alla tappelussa joukkuekaveri Bobby Portisin kanssa. Sairasloman jälkeen Mirotic on tehnyt lähes 17 pistettä per ottelu. Hänen paluunsa vauhditti Bullsit kovaan voittoputkeen.

Bullsin varapresidentti John Paxson sanoi medialle siirron jälkeen, että Miroticin edustajat olivat jo useamman kuukauden halunneet siirtoa. Ehkä tappelu Portisin kanssa vielä vaivasi taustalla ja Mirotic halusi muualle.

Bullsin uudet pelaajat eivät tule olemaan ratkaisupelaajia. Nelsonin pistekeskiarvo on tällä kaudella 5.1, Allenin 4.7 ja Asikin 1.3. Chicago Tribunen koripallotoimittaja KC Johnson totesi siirrosta, että Bulls todennäköisesti laittaa Allenin waiver -listalle. Bulls aikoo myös laittaa Quincy Pondexterin ulos joukkueesta tehdäkseen tilaa uusille pelaajille.

Miroticin myyminen tekee Bullsista tällä kaudella heikomman joukkueen, mutta tulevaisuuden kannalta siirto oli hyvä. Bulls tulee häviämään tällä kaudella hieman enemmän kuin Miroticin kanssa. Tämä antaa joukkueelle paremmat asemat draft lotossa, ja vielä Pelicansinkin ykköskierroksen varauksen ansiosta se voi löytää ensi kesänä kaksikin tulevaisuuden runkopelaajaa.