CEIS: Donnarumma on lupaavampi kuin Mbappe

Euroopan parhaat nuoret futaajat on laitettu järjestykseen, tutkijat sanovat, että Donnarumma on paras, ja että yhtään suomalaista ei ole 50 parhaan joukossa.

Euroopan suurimmat jalkapallolahjakkuudet on laitettu listaan, ja niinpä siinä kävi, että 50 kovimman alle 20 -vuotiaan lahjajakkuuden joukossa ei ole suomalaisia. Listauksen on tehnyt CEIS Football Observatory -tutkimuslaitos. CEIS on tutkimuksessaan analysoinut sitä kuinka alle 20 -vuotiaat pelaajat ovat saaneet peliaikaa joukkueissaan, sekä joukkueiden ja liigojen tason ja menestyksen.

Euroopan lupaavin nuori pelaaja CEIS:n mukaan on AC Milanin 18-vuotias italialaismaalivahti Gianluigi Donnarumma. Kakkonen listassa on Toulousen ranskalainen veskari Alban Lafont. Lafont on 19-vuotias ja syntyisin Burkina Fasosta. Kolmonen listassa on PSG:n 19-vuotias Kylian Mbappe.

Viiden tähden lupauksia CEIS:n listalla on yhteensä kymmenen. Mbappen jälkeen seuraavina tulevat Dortmundin keskikentän jenkki Christian Pulisic, ranskalainen Nicen toppari Malang Sarr, Leipzigin ranskalainen toppari Dayot Upamecano, Evertonin englantilainen keskikenttäpelaaja Tom Davies, Ajaxin hollantilaistoppari Matthijs de Ligt, Bayer Leverkusenin saksalainen keskikenttäpelaaja Kai Havertz sekä Fulhamin englantilaislaituri Ryan Sessegnon.

CEIS:n mukaan kymmenen viiden tähden pelaajaa ovat sellaisia, joiden pitäisi nopeasti saada avainpelaajan paikka Euroopan huippuseuroissa. Jäämme odottamaan tilanteen kehitystä.

Pohjois-eurooppalaisia listalla on heikosti. Norjalainen Heerenveenissä pelaaja Martin Ödegaard on neljän tähden pelaajana listalla sijalla 28. Ödegaard on Hollannissa lainasopimuksella Real Madridista. Tanskalainen toppari Victor Nelsson on listalla sijalla 34.

Alla Donnarumma pistää parastaan: