Chelsea sai Pulisicin

Borussia Dortmundin 20-vuotias jenkki Christian Pulisic siirtyy Chelseaan. Tämän kauden hän kuitenkin pelaa loppuun Dortmundin keskikentällä.

Dortmundin Christian PulisicChelsea on voittanut kisan Borussia Dortmundin jenkkinuorukaisesta Christian Pulisicista. Kauppahinta on 64 miljoonaan euroa. Pulisic pelaa kauden loppuun lainasopimuksella Dortmundissa.

Pulisic oli kovasti haluttu useammassakin suurseurassa. Hänen sopimuksensa Dortmundin kanssa päättyy puolentoista vuoden kuluttua.

20-vuotias Pulisic on tehnyt tällä kaudella kolme maalia Dortmundilla. Hän liittyi Dortmundin juniorijoukkueeseen vuonna 2015, ja nyt hän on pelannut yli sata ottelua ykkösjoukkueen kanssa.

”Christianin unelma on aina ollut pelata Valioliigassa. Se varmasti liittyy hänen amerikkalaiseen taustaansa, emmekä siksi ole pystyneet pidentämään hänen sopimustaan. Tästä syystä olemme päättäneet hyväksyä Chelsean houkuttelevan tarjouksen”, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc sanoi seuran verkkosivuilla.

 

Ja mitä Pulisic -kauppa merkitsee Chelsealle? Ainakin se alleviivaa sitä, että seura on mukana muiden suurseurojen kanssa kisaamassa tulevaisuuden tähtipelaajista. Seuran nykyiselle tähdelle Eden Hazardille se kertoo, että Chelsea ei aio loputtomiin odottaa tämän päätöksiä tulevaisuudesta.

Hazard täyttää muutaman päivän päästä 28-vuotta. Chelsean manageri Maurizio Sarri on moneen kertaa tuonut ilmi turhautumisensa siitä, että Hazard ei ole päättänyt, että haluaako hän jäädä Lontooseen vai lähteä Espanjaan. Hazardin sopimus päättyy vuonna 2020, ja kaikki hyvin tietävät, että hän haluaisi kokeilla La Ligassa.

Pulisicin ostaminen on Chelsealle myös iso osa nuorennusleikkausta. Nykyisessä ykkösryhmässä on paljon jo ikääntyviä pelaajia, esimerkiksi Willian, Pedro, Olivier Giroud ja David Luiz ovat jo kolmenkympin päälle.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia