Chelsealle kova rangaistus, ei siirtoja yli vuoteen

Chelsea on kurjassa kunnossa ja huonommaksi vielä menee. FIFA antoi seuralle kahden siirtoikkunan kiellon käydä pelaajakauppoja.

Chelsea FC

Surkeita uutisia Chelsea -faneille! FIFA on langettanut Chelsealle kahden siirtoikkunan kiellon pelaajaostoihin.

Rangaistuksen syynä on se, että Chelsea on FIFA:n mukaan vakavasti ja systemaattisesti rikkonut sääntöjä, jotka koskevat alle 18-vuotiaitten ulkolaisten pelaajian kanssa käytäviä neuvotteluja. FIFA on jo pitempään tutkinut sitä, kuinka Chelsea rekisteröi nuoria pelaajia pelaaja-akatemiaansa. FIFA:n mukaan se on käynyt läpi yli sadan pelaajan tapauksen, ja 29 tapauksessa Chelsea on rikkonut sääntöjä.

FIFA:n rankaisee Chelseaa myös 400 000 punnan sakolla, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen, että Chelsea ei pääse pelaajakaupoille yli vuoteen.

Sarri kiikun kaakun, joukko tähtiä haluaa muualle

Chelsea on nykyään kehnossa kunnossa, ja lähes kriisiseura. Uusille pelaajille olisi tarvetta. Nykyinen manageri Maurizio Sarri on kehnojen otteluiden jälkeen Chelsean fanien hampaissa. Sarrin potkuilla spekuloidaan brittilehdissä ahkerasti.

Nykyisestä ryhmästä uhkaa useampikin pelaaja vaihtaa maisemaa kesällä. Tähtipelaaja Eden Hazard on jo vihjaillut lähtevänsä Real Madridiin. Myös David Luiz, Willian, Pedro sekä Callum Hudson-Odoi saattavat kaikki jättää Chelsean kauden jälkeen. Mistä uusia pelaajia tilalle, jos kaikki lähtevät? Ja jos Sarri saa potkut, niin kuka manageri haluaa tulla roikkumaan seuraan ilman, että saisi ostaa yhtään uutta mieleistään pelaajaa?

Chelsea hankki tammikuussa Dortmundista nuoren amerikkalaisen Christian Pulisicin 58 miljoonalla punnalla. Saman siirtoikkunan aikana Chelsea hankki lainasopimuksella Gonzalo Higuainin, Chelsealla on optio ostaa Higuain kokonaan omakseen. Nämä saattoivat sitten olla seuran viimeiset pelaajakaupat toviin.

Chelsea on viime aikoina ollut kehno. Viimeisin kova kolaus oli putoaminen FA Cupista kotikentällä Manchester Unitedia vastaan 0-2. Torstaina Chelsea kuitenkin voitti Stamford Bridgellä Malmön 3-0 Eurooppa-liigassa.

Chelsea voi valittaa FIFA:n tuomiosta ensin FIFA:n ja sitten vielä urheilun vetoomustuomioistuimeen CAS:in. Chelsealla saattaisi olla mahdollisuus nitkuttaa tuomion täytäntöönpanoa niin, että se tulisi voimaan vasta kesän siirtoikkunan jälkeen, mutta tämä tulisi olemaan työlästä.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia