Chelsean uusi veskari on Kepa

Thibault Courtois ei halua enää olla Chelsean maalivahti. Uusi mies löytyy Espanjan pohjoisosista, ja hän on Atletico Bilbaon nuori ja mainio Kepa.
Chelsean Kepa

Chelsean uusi maalivahti tulee Atletico Bilbaosta. Kepa Arrizabalagan ostohinta oli uusi maalivahtien maailmanennätys, 80 miljoonaa euroa. Sanomalehti Guardianin mukaan ostohinta oli pulitettu Atleticon pankkitilille aikaisin keskiviikko-aamuna, ja maalivanhti Arrizabalagaa odotettiin keskiviikkona iltapäivällä Lontooseen lääkärintarkastukseen.

Arrizabalaga korvaa Chelsean maalilla Belgian maajoukkueen Thibault Courtoisin, joka on nyt jättänyt tulematta Chelsean harjoituksiin useampana päivänä peräkkäin. Courtoisin uskotaan allekirjoittavan sopimuksen Real Madridin kanssa myöhemmin tässä kuussa.

Arrizabalaga, jota myös vain Kepaksi sanotaan, on takavuosina ollut yksi Euroopan lahjakkaimmista maalivahdeista. 23-vuotiaalla Kepalla on toki vielä edessään paljon hyviä vuosia, tähtivahdin asema on hyvinkin saavutettavissa.

Kepa on ollut todellinen Bilbaon mies. Hämn liittyi seuraan jo kymmenvuotiaana.

Chelsean Kepasta maksama siirtokorvaus on uusi maalivahtien maailmanennätys. Edellinen oli Liverpoolin AS Romalle Alissonista maksama 62.5 miljoonaa euroa. Tammikuussa Atletico Bilbao jo meinasi myydä Kepan Real Madridille noin 20 miljoonalla eurolla. Kepa oli tammikuussa jo läpäissyt Real Madridin lääkärintarkastuksen, kunnes joukkueen manageri Zizou Zidane päätti, että maalivahdin vaihtaminen kesken kauden vain sotkee joukkuetta.

Valioliiga alkaa lauantaina, ja Chelsean ensimmäinen vastus on Huddersfield. Kepa saattaa hyvinkin olla jo avauksessa Chelsean maalilla.

”Näin hänet vuosi sitten, kun oli Napolissa, ja ensivaikutelmani oli, että hän on erittäin hyvä maalivahti. Hyvin nuori, mutta erittäin hyvä”, Chelsean manageri Sarri sanoi tiistaina Lyonia vastaan pelatun maalittoman harjoitusottelun jälkeen.

Chelsea saa tällä viikolla muitakin vahvistuksia, kun Real Madridin keskikenttäpelaaja Mateo Kovacic tulee joukkueeseen vuoden lainasopimuksella.

 

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia