Contesta Italian päävalmentaja? Vai Di Biagiosta, Mancinista?

Venäjän MM-kisat jäävät Italialta väliin. Uusi valmentaja on luonnollisesti hakusessa, onko se Conte, Di Biagio vai Mancini?

Italian jalkapallomaajoukkueen seuraava päävalmentaja on joko Luigi Di Biagio, Antonio Conte tai Roberto Mancini. Tämän listan on julkistanut Italian jalkapalloliiton varakomissaari Alessandro Costacurta.

Edellinen valmentaja Gian Piero Ventura sai luonnollisesti potkut kun Italian sinipaidat hävisivät MM-kisojen karsintakierroksella Ruotsille ja joukkue jäi rannalle Venäjän kisosta.

Luigi Di Biagio ottaa miesten maajoukkueen väliaikaisesti hoitoonsa ensi kuun ystävyysotteluissa Argentiinaa ja Englantia vastaan. Tähän saakka Di Biagio on ollut Italian alle 21 -vuotiaitten päävalmentaja.

Di Biagio on tiukasti mukana Azzurrin vakituiseksikin valmentajaksi. Costacurtan ilmoitus Conten mukanaolosta ehdokaslistalla herätti huomiota. Hän ehti kertoman mukaan myös jo ilmoittaa, että Conte on hänen suosikkinsa. Conte vei Italian Euro2016 -turnauksessa neljännesfinaaleihin hyvällä pelillä, ja heti tämän jälkeen Conte vei Chelsean Valioliigan mestariksi.

Piakkoin Costacurta sitten kuitenkin perui puheensa.

”En koskaan sanonut, että suosisin Contea ylipäänsä. Sanoin vain, että koska hän jo on ollut maajoukkueenpäävalmentajana, hänellä on tarvittavat taidot. Hän pärjäsi hyvin. Ennen kaikkea, koska joukkueessa ei nyt ole erityisen lahjakkaita pelaajia, valmennuksen pitää olla erityisen hyvää”, Costacurta sanoi.