Crosby ohitti Mario Lemieux'n

Sidney Crosby on nyt eniten Pittsburgh Penguinsin kanssa NHL-otteluita pelannut. Aiempi ennätys oli legenda Mario Lemieux'lla.

Sidney Crosby, PIttsburghSidney Crosbystä tuli viime yönä eniten Pittsburgh Penguinsissa NHL-otteluita pelannut pelaaja. Crosbyllä on nyt pelattuna 916 ottelua Penguinsien kanssa. Legendaarinen Mario Lemieux jäi kakkoseksi.

Crosbyn juhlaottelu ei ollut Pittsburghille häävi. Se hävisi vieraissa 4-5 Tampa Bay Lightningille. Crosby sai ottelussa tililleen yhden syöttöpisteen. Penguins on nyt hävinnyt neljä ottelua putkeen.

31-vuotias Crosby on pelannut koko NHL-uransa Pittsburghissa. Menossa on jo 14. kausi.

”Olen tyytyväinen Pittsburghissa ja aika menee todella nopeasti. Minulla on paljon hienoja muistoja ja haluan pelata vielä paljon. Näin minä sen homman näen”, Crosby sanoi urheilumiesten tapaan.

Sidney Crosby on yksi NHL:n ehdottomia supertähtiä. Hän on voittanut Stanley Cupin kolmesti ja erilaisia henkilökohtaisia palkintoja vaikka kuinka paljon. Conn Smythe -palkinto annetaan joka vuosi pudotuspelien MVP:lle, Crosby on voittanut tämän kahdesti. Art Ross -palkinto annetaan pistepörssin voittajalle, ja tämän Crosby on vienyt myös kahdesti. NHL:n All star -kentällisessä Crosby on ollut neljästi.

Crosbyn yhden kauden piste-ennätys on 120, 36 maalia ja 84 syöttöä.

Koko uransa 916 ottelussa Crosby on tehnyt 434 maalia ja antanut 744 maalisyöttöä, yhteensä pisteiä on 1178. Kaikkien aikojen pistetaulukossa hän on sijalla 51.

Kansainvälisillä kentilläkin Crosby on kerännyt kultaa ja kunniaa. Palkintokaapissa on kaksi olympiakultaa ja yksi maailmanmestaruus.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia