Crosbyn maaliton putki jo 10 ottelun mittainen

Kauanko irvistely ilman onnistumista jatkuu?

Tässä tilanteessa ollaan oltu ennenkin, mutta jos maailman paras pelaaja on näin kauan ilman maaleja niin pitää huolestua. Vai onko Sid the Kid edes maailman paras?

Maailman parhaasta pelaajasta voisimme väitellä ja kirjoitella monen pitkän artikkelin verran, mutta keskittykäämme nyt yhteen pelaajaan, joka on suurten vaikuttajien toimesta valittu useasti maailman parhaaksi. Kyse on siis Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosbysta.

Kapteeni ei onnistunut maalinteossa viime yönä koetussa Washington tappio ottelussa, mikä venytti maalittoman putken jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Maurice Richard Trophy voittaja keräsi viime kaudella 75. ottelussa 44 maalia. Tämän kauden 13. ottelussa mies on viimeistellyt ainoastaan viisi maalia.  Crosby on onnistunut tekemään muutaman syöttöpisteen viimeisessä kymmenessä ottelussa, mutta hän laukoo hänelle kuulumattomaan tapaan keskimäärin alle kaksi kertaa ottelussa.

Pingviinit ovat taistelleet maalinteossa muutenkin, kun viimeisessä viidessä ottelussa he ovat onnistuneet sytyttämään punalampun ainoastaan kymmenen kertaa. Viimeiset kymmenen ottelua ovat antaneet ainoastaan neljä voittoa. Petrattavaa on koko joukkueella. Pitäisikö kapteenin näyttää esimerkkiä? Maalinteko ei tule ainakaan helpottumaan, kun ensiyönä PPG Paints Arenalle tulee tuttu pudotuspeli vastus Nashville Predators.

Crosbyn pisin kuivakausi oli kaudella 2012-13, kun Sid taisteli maaleitta 12 ottelua. Tippuuko tämäkin apina muutaman ottelun sisällä?

Tästä hieman historian havinaa ja suomalaisittain yllättävä knoppitieto vuodelta 2005.  Crosby nimittäin teki ensimmäisen NHL-maalinsa 8.10.2005 Boston Bruinsin suomalaisvahti Hannu Toivosen selän taakse.

Nashville ei ole vielä varmistanut ensi yön aloittavaa maalivahtiaan, mutta ehkä Crosby aloittaa maalaamisen jälleen suomalaisvahdin taakse? Pekka Rinne – ole varuillasi.