Dallas Stars ja Ottawa Senators käyvät kauppaa Erik Karlssonista

Dallas Starsin General Manager Jim Nill on yrittänyt vuosi toisensa perään saada vahvistettua Texasin ylpeyden kokoonpanoa siihen malliin, että kaupungissa voitaisiin nostaa jälleen Stanley Cup pokaalia ilmaan, ensimmäisen kerran sitten vuoden 2000.

Nill lähtikin tähän kesään kovat piipussa ja hän halusi toden teolla John Tavaresin Dallasiin. Dallas ei kuitenkaan saanut naarattua tätä hyökkääjätähteä riveihinsä mutta Nill ei jäänyt voivottelemaan ja tuleen makaamaan. Pohjois-Amerikasta tällä hetkellä kantautuvien tietojen mukaan Dallas on kynsin ja hampain tähtipuolustaja Erik Karlssonin perässä. Mutta mitä kaikkea tämä mahdollinen siirto tarkoittaisi Dallas Starsille sekä suomalaislupauksille Miro Heiskaselle ja Julius Hongalle?

 

BONUS: Bonus jopa 300€, tai talleta 10€, saa 50€
Pelaa nyt

Karlssonin hintalappu ja suomalaisten asema

Jos ja kun Ottawa Senators menettää tänä kesänä ruotsalaispuolustajansa niin seuralla on täytettävänä massiivinen aukko siniviivallaan. Markkinoilla ei ole tällä hetkellä puolustajaa joka voisi suoraan täyttää Karlssonilta tyhjäksi jäävät saappaat. Ottawan onkin ajateltava ensi kautta pidemmälle kohti tulevaisuutta. Yhdysvalloissa onkin esitetty kaksi erilaista skenaarioita Karlssonin siirron toteutumiselle ja molemmissa näissä on mukana suomalaisväriä. Huhujen mukaan Ottawa on vaatinut, seuran kannalta järkevästi, suomalaislupaus Miro Heiskasta osaksi diiliä. Tässä skenaariossa Dallas sai Karlssonin, toiseen suuntaan taas liikkuisivat Heiskanen, Mattias Janmark sekä vuoden 2019 draftin ensimmäisen kierroksen varausvuoro.

Saattaa kuitenkin olla, että Dallas ja Jim Nill eivät ole valmiita luopumaan ensimmäisen kierroksen varauksestaan Heiskasesta jolta odotetaan suuria tulevaisuudessa. Vaihtoehtoisessa treidissä Heiskanen jäisi yhdessä Karlssonin kanssa Dallasiin mutta sen sijaan Julius Honka siirtyisi Ottawaan yhdessä Brett Richien, Rem Ellien, vuoden 2019 ykköskierroksen varausvuoron sekä vuoden 2021 toisen kierroksen varausvuoron kanssa.

Mitä siirto tarkoittaisi Dallasille

Jos jompikumpi ylläesitellyistä treideistä tapahtuisi, niin se tarkoittaisi Dallasin kannalta luopumista jostakin tulevaisuuden tähdestä (Heiskanen, Honka, Janmark) sekä tuiki tärkestä varausvuorosta. Se on kuitenkin se hinta, minkä Dallas on valmis maksamaan siitä, että seura nousisi Karlssonin mukaan tulon jälkeen kerta heitolla varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Vastustajien kannalta olisi myös hyvin pelottavaa nähdä jäällä yhtä aikaa ruotsalaiset John Klinberg ja Erik Karlsson jotka molemmat voivat pelata tarvittaessa puolet ottelusta sekä nakuttavat 50 – 60 pistettä kaudessa puolustajan tontilta.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia