Danny Rose menossa Manchester Unitediin

Danny Rose olisi hyvä palanen Jose Mourinhon joukkueeseen, ja brittilehtien mukaan kauppa tapahtuisi ensi vuonna, jos ei tammikuussa niin sitten kesällä.

Tottenhamin vasen laitapakki Danny Rose on matkalla Manchester Unitediin. Englannin futislehdistö pitää jo oikeastaan aivan varmana, että Rose siirtyy Lontoosta Old Traffordille, todennäköisesti tammikuun siirtoikkunan aikana, tai viimeistään kesällä. Siirtosumma on tietojen mukaan 50 miljoonaa puntaa.

Rosen kuluva kausi on ollut kehno. Hän lähti kesälomalle viime kauden jälkeen polvivaivaisena, ja kesän lopulla Rose vielä sai pilattua välinsä Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon kanssa antamalla puhumalla lehdille mitä sattuu.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tämän kauden alkuosasta tulee Rosen uralle vain pieni alamäki.

Danny Rose siirtyi Tottenhamiin Leedsistä vuonna 2007 miljoonalla punnalla. Leedsin silloinen puheenjohtaja Ken Bates ei pitänyt Rosea kummoisena pelimiehenä.

”Hän on kadonnut Spursin harjoituskentälle. Näitä asioista pitäisi ajatella, kun vanhemmat suunnittelevat lastensa tulevaisuutta. Nopeat punnat nyt vai pitkän tähtäimen urasuunnitelma”? Bates sanoi Rosen Spursiin lähdöstä. Bates sai kyllä kommentistaan ison kanamunan naamalleen.

Avausottelun todellinen täysosuma

Rose kävi Spurs -urallaan aluksi muutamaan otteeseen lainareissuilla Championship -sarjassa. Huhtikuussa 2010 Rosen teki Tottenhamin paidassa Valioliiga-debyyttinsä Arsenalia vastaan, ja heti Rosen paukautti ottelussa voittomaalin, joka samalla voitti ”Kauden komein maali” -tittelin. Rosen ihmekuti oli volley yli 30 metrin päästä Arsenal -maalista.

Varsinaisesti Rosesta tuli huippupelaaja, kun Pochettino saapui Tottenhamin manageriksi. Pochettino teki nuoresta pelaajasta, joka aiemmin oli pelannut paljon myös keskikentällä, yhden maan parhaista laitapakeista. Rose oli jatkuvasti hyökkäysuhka, samalla kun hän oli loistava puolustaja. Kaudella 2014-2015 Rose antoi neljä maalisyöttöä ja samalla voitti pallon yli puolissa taklauksistaan. Rosen kehitys jatkui edelleen. Viime kaudella hän oli yhdessä Kyle Walkerin kanssa ehdottomasti Valioliigan paras laitapakkipari. Walker on jo ollut Manchesterissa tovin, ja nyt Rose seuraa perässä, tosin eri seuraan.

ManU:ssa ei tarvitse googlata

Suurin syy siihen, että Rose haluaa pois Tottenhamista, on se että vaikka hän on yksi maan parhaista laitapakeista, niin hänellä ei ole ainuttakaan voittopokaalia. Tottenham ei pysty ostamaan saman tason pelaajia kuin suurseurat, joten Rose ei usko, että Spursin kanssa pokaaleja voitetaankaan. Walker jätti White Hart Lanen samasta syystä. Rose sanoi loppukesästä lehdille, että hänen täytyy googlata keitä joukkueen uudet pelaajat ovat. Manageri Pochettino ei tästä pitänyt. Manchester Unitedissa ei tarvitse googlata, tulijat ovat maailmanluokan tähtiä.

Rose on täydellinen pelaaja ManU:lle, erityisesti nyt kun manageri Jose Mourinho on alkanut käyttämään 3-4-3 -systeemiä. Tottenhamissa Rose oppi pelaamaan sekä neljän miehen puolustuslinjassa että laidalla 3-4-3 -ryhmityksessä. Tällä hetkellä Unitedilla on Rosen roolissa laitahyökkääjä Ashley Young, eikä paikka ole tyystin omiaan Youngille, vaikka hän nyt hyvin onkin pelannut. Toinen ManU:n vaihtoehto paikalle on Luke Shaw, mutta hän on Mourinhon epäsuosiossa.

Alla Rosen komea pommi keväältä 2010: