TOP10 Eniten tienanneet eSport-naiset!

Kaikki tietävät, että pelaaminen on mahtavaa ajanvietettä, mutta parhaimmillaan siitä voi syntyä ura. Pelaajat tienaavat turnauksilla, striimaamisella, Youtube videoilla sekä nykyään yhä enemmän brändäämällä itseään ja tätä kautta erinäisillä yhteistyökuvioilla. Millaisia summia naiset ovat eSportin saralla tienanneet?

Vielä tänäkin päivänä eSportsilla on stigma miesten lajina ja vaikka fakta onkin, että vielä enemmistö koostuu miehistä, niin naiset jatkavat nousuaan kohti kärkeä ja heistä osa onkin jo tienannut huikeita summia pelaamisen avulla!

Tutustutaan hieman kymmeneen eniten tienanneeseen naispelaajaan. Tarkastelussa on mukana ainoastaan turnausvoittosummat, joten erilaiset striimauksen palkkiot, mainostulot sekä brändäyksen tuotot puuttuvat kokonaan.

10. Sarah Harrison (Sarah Lou) – 50 000 dollaria

Brittiläinen Sarah Harrison on yhden voiton ihme, sillä hän on yhdellä suurella voitolla noussut listan sijalle 10. Hieman yllättäen hänen pelinsä poikkeaa massasta, sillä hän pelaa Dead Or Alive taistelupeliä. Hän voitti kyseisen pelin Championship Gaming Series Season -turnauksen hän vuonna 2008, joka oikeuttaa edelleen näin korkealle tässä listauksessa. Kymmeneen vuoteen hänestä ei ole kuulunut käytännössä mitään.

9. Janet Rose (xchocobars) – 53 125 dollaria

Janet Rose on kanadalainen Fortniten myötä pinnalle noussut 25-vuotias ammattilaispelaaja, jonka suurin yksittäinen voitto on Fortnite Fall Skirmish Seriesistä joukkueensa Rift Raidersin kanssa. Hänen on rankattu  sijalle #2679 maailmanlistalla ja #96 Kanadassa. Hänellä on valtavasti seuraajia Twitterissä ja hän striimaa Twitchin puolella.

8. Marjorie Bartell (Kasumi Chan) – 55 000 dollaria

Yhdysvaltainen pelaajanimellä Kasumi tunnettu nainen on listauksen toinen kamppailupelien pelaaja, joka on voittanut kaksi isoa turnausta ja netonnut yli 50 000 dollaria. Hän voitti ennen Sarah Louta Dead Or Alive pelissä vuosina 2006 ja 2008. Hänen kilpapelaajauraansa pidetään ainoastaan kahden vuoden mittaisena, sillä hänestä ei ole Loun tapaan kuulunut voitokkaiden vuosien jälkeen mitään.

7. Rumay Wang (Hafu) – 63 470 dollaria

Rumay “Hafu” Wang on amerikkalaispelaaja, jonka taidot tunnetaan Hearthstonessa sekä Teamfight Tacticsissa, mutta on kilpaillut myös Bloodline Champions, Magic: The Gathering Arena sekä World of Warcraft peleissä. Lukuisten voittojen ja useiden TOP3 sijoitusten ansiosta hän on tienannut yli 60 000 dollaria taidoillaan. Hän pelaa nykyään esports club E2:n alaisuudessa ja hän striimaa Twitchissä.

Tina Perez (TINARAES) – 63 475 dollaria

Yhdysvaltalainen Fortnite pelaaja ”Tinaraez” on on ollut kilpapelaamisessa mukana vasta vuodesta 2018, mutta hän on lyönyt nopeasti läpi, josta kertovat mukavat turnausvoittosummatkin. Vuoden 2019 TwitchCon turnauksen voitto on hänen ehdoton tähtihetkensä.

5. Ricki Ortiz (HelloKittyRicki) – 81 370 dollaria

45-vuotias Ricki Ortiz on ollut mukana taistelupeliskenessä jo vuodesta 2003, joten voimme puhua jo todellisesta konkarista näillä areenoilla. HelloKittyRicki nimellä tunnetun yhdysvaltalaisen transnaisen uraan on kuulunut useita nousu- ja laskusuhdanteita, mutta hän ei ole luovuttanut. Hän keräsi turhautumiseen asti pieniä voittoja korkean profiilin taistelupeleissä, kunnes vuonna 2016 oli hänen aikansa loistaa CapCom Cupissa. Hän sijoittui Street Fighter V:ssä toiseksi ja nettosi 50 000 dollarin palkintopotin. Hän jatkaa edelleen kilpauraansa ja on täten yksi vanhimmista aktiivisista naisammattilaisista.

4. Katherine Gunn (Mystik) – 122 000 dollaria

Yhdysvaltalainen pelinimellä Mystik tunnettu nainen rikkoo listauksemme 100 000 dollarin rajan ensimmäisenä pelaajana. Hän on käärinyt voittoja Dead Or Alivesta, sekä myöhemmin myös Halo Reachista ja WCG Ultimate Gamer tositv:stä. Nykyään hän striimaa useita eri pelejä ja on tunnettu cosplay harrastuksestaan, joista löytyy useita upeita kuvia hänen instagramista.

Tutustu Katherinen peli- ja striimaushuoneeseen videolta!

3. Siobhan Bielamowicz (HaganeNoTema) – 122 717 dollaria

Australialaisen ”HaganeNoTeman” taidot tunnetaan parhaiten Attack on Titan Tribute pelissä, jonka parissa hän on aloittanut kilpapelaamisen vuonna 2014. Hän on osallistunut 22:een turnaukseen, joista saldona seitsemän voittoa ja seitsemän kakkossijaa sekä maistuvat yli 120 000 dollarin voittorahat.

2. Li Xiaomeng (Liooon) – 224 200 dollaria

”Liooon” on kiinalainen ammattilaispelaaja, jonka pääasiallinen peli on Heartstone, jossa hän onkin pelannut useita turnauksia. Hänen suurin voittonsa on Hearthstone’s GrandMasters 2019 – Global Finaalin voitto, josta hän nappasi 200 000 dollarin voittopotin.

Suuren voittonsa jälkeen Xiaomeng on ollut poissa suurilta areenoilta, mutta voitto toi tärkeää nostetta naisten kilpapelaamisen kasvulle.

1. Sasha Hostyn (Scarlett) – 357 673 dollaria

Raskaan sarjan ehdoton mestari on tässä! Scarlett on virallisesti maailman eniten tienannut naisammattilainen. Toisinkuin ketään muu listauksesta, niin Scarlett pelaa Starcraft II peliä pääasiallisesti Zerginä.

Kuten osa pelaajista tietää, niin Starcraft on huikean kilpailullinen peli ja on kova fakta, että Scarlett ei dominoi ainoastaan naisia, vaan jokaista pelaajaa kyseisessä pelissä. Scarlett on osallistunut 196:een turnaukseen ja hänellä on lukuisia voittoja sekä kärkisijoituksia.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia