EA Sports tuo äänet Valioliigaan

Kun futisstadioneilla on hiljaista, ratkaisu löytyy videopelien maailmasta. Sky Sports tuo Valioliiga-lähetyksiinsä EA Sports FIFA:n äänimaailman.

Bundesliiga Werder Bremen

Huippujalkapallo on jatkunut tauon jälkeen. Pelit eivät ole entisellään, kun katsojat puuttuvat. Onneksi teknologia on tullut apuun. Matseihin on lisätty yleisön ääniä hieman samaan tapaan kuin videopeleissä.

Jalkapallo-otteluita televisoivat mediajätit ovat aloittaneet yhteistyön EA Sports’ FIFA -firman kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda tyhjille katsomoille pelattavien futismatsien televisiolähetyksiin joukkuekohtaisi kannatushuutoja ja muita katsomon ääniä. Vaikka katsomo oli tyhjänä Bundesliigan Der Klassikerissa, niin televisiossa saattoi silti kuulla Bayern Munchenin ja Dortmundin kannatuslaulut.

Pian alkavassa Valioliigassa on television katsojille tarjolla sama mahdollisuus. Katsoja saa valita televisiostaan, että haluuko mukaan keinotekoisesti tuotetut katsomoäänet vai ei.

Futiksen tilanne voi olla tämä vielä pitkäänkin. On hyvin epävarmaa, milloin katsojat päästetään taas stadioneille.

Sky Sportsin johtaja Robert Webster kertoi Insidersports.comin sivuillta, että heillä on ollut jalkapallon parin kuukauden tauolla hyvin aikaa miettiä, että miten pitää fanit kiinnostuneina.

-Sky on aina ollut urheilulähetysten innovaatioiden kärjessä, ja me olemme innostuneita tästä mahdollisuudesta jakaa jotain erikoista koko kansakunnan kanssa. Me haluamme Sky Sportsin katsojien vieläkin tuntevan koko pelin ja saavan parhaan mahdollisen katsojakokemuksen, vaikka he eivät voikaan olla stadioneilla tai katsoa pelejä ystäviensä ja perheidensä kanssa, Webster sanoi.

BT Sport on myös vahvistanut, että senkin Valioliigan lähetyksissä käytetään keinoääniä. BBC ja Amazon myös näyttävät omissa verkoissa Valioliigaa, mutta heidän suunnitelmia ääntenkäytöstä ei ole vielä kerrottu.

Keinoäänet ovat kuultavissa vain televisiolähetyksissä. Niin pitkälle ei olla vielä menty, että samoja ääniä kuultaisiin stadioneillakin.

BT Sport ja Sky Sports olivat vielä lisäksi suunnitelleet, että otteluiden puoliajalla olisi nähtävissä haastatteluja, mutta tämä ehdotus tyrmättiin.

Muita uusia temppuja Sky Sportsin lähetyksissä kyllä on tarjolla. Sky Sports Fanzonella fanit voivat jutella keskenään ”videohuoneessa”. Sky Sports Recapin kautta voi nähdä kaikkien livematsien parhaita paloja.

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä