Edmonton koutsi ylistää Puljujärveä

Puljujärvellä on syytä hymyillä

Jesse Puljujärvi aloitti kauden peliminuuttejen kerryttämisen vastoin odotuksia AHL:ssä. Nyt Pulju on löytänyt itsensä Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidin rinnalta. Tulosta on alkanut tulla välittömästi, sillä viisi peliä McJesuksen rinnalla on tuottanut Jesselle jo 3+2.

Puljujärven ensimmäistä NHL-kautta kuvailtiin sitaatein: kuin peura ajovaloissa ja hän katseli kentällä ympäriinsä kuin pässi uutta aitaa. Ensimmäisen kauden 28 ottelua tuotti varausnumeroon nähden heikot tehot 1+7.

Kuluvan kauden piti alkaa Edmontonissa, mutta harjoituskausi oli todella nihkeä. Kaavaillut kärkiketjujen paikat jäivät lunastamatta, ja suunnaksi tuli AHL.

Suomalaisten onneksi Pulju sai näytön paikan NHL-jäillä marraskuussa, ja nuorukainen päätti pistää heti tuulemaan!

Siirto ykkösketjuun Connor McDavidin rinnalle nosti Jessen tekemisen aivan uudelle levelille. Viisi viimeisintä ottelua ovat tuottaneet tehot 3+2 ja kahdeksan viimeottelun +- tilasto näyttää huikeaa +9.

Onko suomalaisen lentokeli ainoastaan supertähti McJesuksen ansiota?

Jos kysytään Oilers päävalmentaja Todd McLellanilta niin Connor on aivan turha Jessen rinnalla. No ei aivan, mutta koutsi ylistää Jessen itsevarmuutta.

– Connor McDavid ei tee hänestä hyvää, vaan syy on täysin Jessen. Hänestä kumpuaa koko ajan enemmän ja enemmän itseluottamusta. Hän pelaa ihan erilaista kiekkoa kuin aikaisemmin. Kaikki näkevät sen, että hän ei vain hae ensimmäistä vetopaikkaa, vaan käyttää kaikkia tarjolla olevia työkaluja, McLellan tilittää Oilersin verkkosivuilla.

https://twitter.com/EdmontonOilers/status/940776198606589952

Viime ottelussa Columbus Blue Jacketia vastaan Pulju keräsi tehot 1+1, ja juuri maalinsa ansiosta hän saa ylistystä.

– Hänen viime maalinsa oli upea. Hän meni kohti maalia ja parkkeerasi siihen. Hän taisteli isoa puolustajaa vastaan ja viimeisteli vielä kaatuessaankin. Suurin osa hänen maaleistaan on syntynyt muutaman metrin säteellä maalista. Hän alkaa pääsemään juonesta kiinni ja se palkitsee, kun hän saa kiekon vielä maaliin, McLellan sanoo.