Edmonton Oilersissa uskotaan Jesse Puljujärveen

Kuinka paljon Jesse vielä hymyileekään Edmontonissa?

Kovin odotuksin kauteen lähtenyt NHL-seura Edmonton Oilers otti viime yönä selkäänsä vieraskaukalossa Nashville Predatorsia vastaan. Tappio oli perinteikkäälle seuralle jo viides tammikuun kuudessa ottelussa. Oilers onkin vajonnut jo läntisen konferenssin kolmanneksi viimeiseksi ja öljymiehet tarvitsevat pienoisen ihmeen selvitäkseen pudotuspeleihin. Olisiko tämän ihmeen nimi Jesse Puljujärvi?

Jesse Puljujärvi lähti viime kaudella valloittamaan NHL-kaukaloita yhtä suurin ennakko-odotuksin kuin Winnipeg Jetsissä breikannut Patrik Laine. Puljun ensimmäinen sesonki meni opetellessa Pohjois-Amerikkalaisille tavoille, pitkään näytti, että myös tämä kausi menee AHL:n puolella, kunnes marraskuussa kävi käsky ”ylös”. Sen jälkeen suomalaisnuorukainen on nakuttanut 26 ottelussa 8 maalia ja 3 syöttöä. Tilastot voisivat olla kovemmatkin, mutta päävalmentaja Todd McLellanin mukaan nykyiset näytöt tekevät Puljujärvestä yhden joukkueen vaarallisimmista hyökkääjistä.

” Siitä lähtien, kun hän on ollut NHL:n puolella, hän on ollut paljon parempi kuin aikaisemmin. Hän näyttää itsevarmalta ja hän on laukonut paljon kiekkoa. Hänestä on tullut yksi meidän vaarallisimmista laitahyökkääjistä, ellei juuri vaarallisin.”

McLellan lyö vielä lisää vettä myllyyn toteamalla, että Puljujärvi on joukkueen ainoa jäsen jonka itseluottamukseen seuran heikko menestys ei ole vaikuttanut. Lausunnot kuulastavat tietenkin hienoilta, mutta samaan aikaan hyvin ristiriitaisilta. Jos Puljujärvi on joukkueen vaarallisin tykki niin miksi valmentaja on tiputtanut miehen McDavidin rinnalta kakkosketjuun ja peliaika on laskenut tasaisesti? Lisäksi Pulju ei ole onnistunut samaan yhtään merkintää pistetilastoihin kuuteen kamppailuun. Ovatko kehut tarkoitettu nostamaan Puljujärven itseluottamusta ja tuomaan sitä myöden tehot takaisin?