Eeli Tolvanen saa NHL-debyyttinsä viikonloppuna!

Tolvanen debytoinee numerolla 11 Pekka Rinteen edessä

 

Nashville Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette kertoi NHL.comin haastattelussa Eeli Tolvasen debytoivan NHL:ssä tänä viikonloppuna.

-Laviolette sanoi Tolvasen pelaavan tänä viikonloppuna. Hän miettii vielä, että tapahtuuko se jo huomenna. Hän lupasi ilmoittaa huomenna, Robby Stanley kertoo Twitterissä

Nähtäväksi jää debytoiko keskiviikkona Pohjois-Amerikkaan matkannut Tolvanen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Nashvillen pelatessa kotonaan Buffalo Sabresia vastaan. Lavioletten mukaan Eeli nähdään jäällä kuitenkin viimeistään maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Nashville vierailee Tampa Bay Lightningin vieraana.

Tolvanen on pelannut harjoituksissa pelinumerolla 11. Seurajohto, sekä etenkin Laviolette on ylistänyt suomalaista superlupausta useaan otteeseen.

-Hänellä oli tosi hyvä kausi KHL:ssä. Katsoin paljon hänen pelaamistaan olympialaisissa ja pidin häntä todella erinomaisena. KHL:n pudotuspeleissä tehdyt suoritukset olivat  todella uskomattomia noin nuorelle kaverille, Laviolette ylisti Eeliä Tennessean-lehdelle.

Nashville Predators on yksi suurimmista Stanley Cup voittajasuosikeista tälläkin kaudella. Viime vuonna he pelasivat Stanley Cup finaaleissa, mutta taipuivat lopulta Pittshburgh Penguinsille. Tällä hetkellä he ovat koko NHL:n sarjataulukossa sijalla yksi. Predatorsilla on käsissään todella kova ja leveä rosteri, joten Tolvasella ei ole helpoin mahdollinen hyppy NHL:n maailmaan.

– Hän on kuitenkin nuori jätkä, joka tulee maailman kovimpaan liigaan NHL:ään. Toivomme, että siirto onnistuu hyvin, mutta sitä ei voi oikeasti koskaan tietää. Onneksi meillä on aikaa. Eelin ei tarvitse heti tänne tullessaan kantaa koko joukkuetta, Laviolette lataa kärsivällisyyteen vedoten.

Nashville GM David Poile lupaa Eelin saavan peliaikaa profiililleen sopivassa paikassa, eli hyökkäävissä ketjuissa sekä ylivoimassa. Poilen mukaan nuorukaista ei saa pistää nelosketjuun taklaajaksi, sillä kehittyminen pysähtyy siihen.

Jokereissa huippukauden pelanneen Tolvasen allekirjoittama  tulokassopimus julkaistiin tiistaina. Jokerien kausi päättyi KHL:n konferenssivälieriin, jonka jälkeen Eeli oli vapaa lähtemään Pohjois-Amerikkaan.

Vasta 18-vuotias Tolvanen tehtaili 49 ottelussa tehot 19+17=36. Jokerit ehti pelata 11 pudotuspeliottelua, joissa Tolvanen tuotti tehot 6+1=7.

– Hän on pelannut Helsingin Jokereissa, Suomen maajoukkueessa, Suomen olympiajoukkueessa, Suomen nuorten MM-joukkueessa, Venäjällä KHL:n tähdistöottelussa ja toivottavasti mahdollisimman pian Nashville Predatorsissin riveissä. Hänellä on ollut ihan normaali kausi 18-vuotiaalle nuorelle pelaajalle, Poile listasi hyvin vitsaillen suomalaisen tiiviin vuoden.