Onko ENCE matkalla maailman ykköseksi?

ENCE eSports on suomen menestynein e-urheiluorganisaatio ja etenkin Counter Strike: Global Offensivessa he ovat maailman kärkeä. Yltävätkö he maailman ykköseksi?

Suomalainen elektronisen urheilun organisaatio ENCE löysi tiensä kansalaisten huulille syksyllä raivaamalla tiensä finaaliin maailman suurimmassa Counter Strike Major-turnauksessa IEM KATOWICE:ssa Puolassa. ENCE kirjoitti historiaa voittamalla silloisen maailman toiseksi parhaan tiimin Liquidin sekä kolmanneksi parhaan NaVin. Finaalivastustaja Astralis oli kuitenkin vielä astetta kovemman luokan kaliiperia ja maailmanmestaruus jäi saavuttamatta.

Monet kommentoivat sensaatiomaisen hopean olleen vain ohimenevä tähdenlento, mutta mitä vielä. MAJOR-turnauksen jälkeen suomalaiset ovat osallistuneet viiteen eri turnaukseen ja he ovat voittaneet niistä yhden. Kahdessa he ylsivät mitalisijoille ja kahdessa jäivät ulkopuolelle häviten turnauksen voittajajoukkueille.

https://www.instagram.com/p/ByOsZU8jADD/?utm_source=ig_web_copy_link

>>Tutustu esportsbetting.com sivustoon!

Viimeistään nyt ENCE todisti tähdenlento huutelujen perättömyyden, sillä he ylsivät DreamHack Masters: Dallas -turnauksessa hopeasijalle häviten maailmanlistan toisena olevalle Liquidille lopputuloksella 1-2.

Finaaliottelu oli todella tasainen jännitysnäytelmä:

  • ENCE 8–16 Liquid [Mirage]
  • ENCE 19–16 Liquid [Overpass]
  • ENCE 13–16 Liquid [Inferno]

Suomalaisittain finaalin kohokohta nähtiin, kun 17-vuotias Jere ”Sergej” Salon pelasi yksin fiksusti kahta pelaajaa vastaan tuoden 14-10 erävoiton ENCE:lle Overpass kartassa.

HLTV:n ylläpitämä maailmanlista päivittyi maanantaina ja yli vuoden ykköspaikkaa pitänyt Astralis antoi tilaa kovassa kevät vireessä olleelle Liquidille. ENCE ei aivan yltänyt kakkosijalle, vaan jäi kolmannelle Astraliksen taakse hieman yli 100 pisteen päähän.

Liquid pelaa kesällä lähes kaikki mahdolliset turnaukset, joten maailmanlistan ykkössija ei ole aukemassa vielä, mutta syyskuun MAJOR-turnauksessa kaikki on auki ja suomalaiset saattavat napata maailman ykkössijan!

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia