Eniten hattutemppuja NHL:

ssä tehneet pelaajat listattuna

NHL logo

NHL julkisti 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi neljä ikimuistoisinta hetkeä, johon lukeutua tottakai hetki joka sai suomalaisten karvat nousemaan pystyyn. Nimittäin Teemu Selänteen tulokaskauden uskomattomat 76 maalia ja 132 tehopistettä, joita yksikään tulokas ei ole vieläkään rikkonut.

Niin ikään nyt NHL laski eniten hattutemppuja tehneet pelaajat ja julkistivat niistä kymmenen kovimman kärjen. Tuskin ketään yllättää, että jälleen mukana on sinivalkoista väriä.

https://www.instagram.com/p/Bd-q3WnF7lB/?taken-by=nhl

Vaikka The Finnish Flash pääsi mukaan sykähdyttävimpien NHL hetkien listalle, niin Teukan 22 hattutemppua jäi juuri ja juuri Jari Kurrin varjoon.

10. Jari Kurri 23 hattutemppua

Jari Kurri johtaa siis hattutemppujen määrässä suomalaisten listalla. Kurri tehtaili uransa aikana kunnioitettavat seitsemän hatullista myös pudotuspeleissä. Joka sekin yltää suomalaisten kärkeen.

9. Cy Denneny 25 hattutemppua

8. Maurice Richard 26 hattutemppua

7. Marcel Dionne 28 hattutemppua

6. Bobby Hull 28 hattutemppua

Hull oli ensimmäisen pelaaja NHL:ssä, joka käyristi mailansa. Lieneekö moisella rohkeudella vaikutusta huikeaan hattutemppumäärään?

5. Phil Esposito 32 hattutemppua

4. Brett Hull 33 hattutemppua

Brett on ylläolevan isänsä Bobby Hullin kanssa ainoa isä- ja poikapari, jotka ovat onnistuneet tekemään molemmat yli 600 NHL-maalia. The Golden Brettyn yhden kauden maaliennätys on kaudelta 90-91, jolloin hän teki 86 maalia. Tämän edellä on vain Wayne Gretzky.

3. Mike Bossy 33 hattutemppua

Bossy on tulokaskauden maalimäärässä heti Selänteen takana 53:lla maalilla. Jo ensimmäinen kausi toi mukanaan hattuja, mutta myöhemmin niistä nautittiin yhä vain enemmän.

2. Mario Lemieux 40 hattutemppua

Super Mario ei pelannut yhtäkään täyttä kautta NHL:ssä loukkaantumisten ja sairauksien takia. Tästäkin huolimatta Lemi on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kiekkoilijoista. Uskomattomat 40 hattutemppua todistaa väitteen.

1. Wayne Gtezky 50 hattutemppua

Mitä tästä miehestä pitää edes kertoa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto tituleerasi miehen maailman parhaaksi jääkiekkoilijaksi. Tuskin ketään edes yllättyi hattutemppulistan ykkösestä?