Ennennäkemätön juttu: saman seuran pelaaja jokaisessa MM-alkulohkossa

Koskaan ennen ei ole saman seurajoukkueen pelaajia ollut mukana jokaisessa MM-kisojen alkulohkossa. Nyt on: Messi, Suarez, Umtiti, Iniesta, Coutinho, Vermaelen ja muut.
Messi ja Coutinho

Espanjan suurseura Barcelona tekee ennätyksiä, vaikka pelataan maajoukkueiden MM-turnausta. Venäjän MM-kisat ovat ensimmäiset, joissa yksi seurajoukkue on saanut pelaajansa jokaiseen alkulohkoon. Ja tämä on Katalonian jätti Barcelona.

A-lohkossa pelaa Barcelonan tähtihyökkääjä, Uruguayn Luis Suarez. Suarezin paikka Uruguayn ja Barcan avauksessa on varma. Viime MM-kisoissa Suarez oli paha poika, kun hän päätti purra Italian pakki Chiellinia kesken ottelun. Tästä Suarez sai yhdeksän kansainvälisen ottelun sekä vielä täydellisen neljän kuukauden pelikiellon.

B-lohkossa pelaa Espanja, ja sen joukkueessa on mukana neljä Barcelonan pelaajaa, Iniesta, Busquets, Pique ja Alba. Hyvinkin saattaa olla, että koko Barcan nelikko on Espanjan avauskokoonpanossa.

C-lohkossa Barcelonan pelaajia löytyy Ranskan joukkueesta. Toppari Samuel Umtiti ja keskikentän Ousmane Dembele ovat mukana turnauksessa. Umtiti lienee avauskokoonpanon pelaaja Varanen rinnalla, mutta Dembele aloittaa ottelut vaihtopenkin puolella.

D-lohkossa pelaavat Argentiina ja Kroatia. Argentiinan ykköstähti on sama kuin Barcan ykkösmies, eli Leo Messi. Kroatian keskikentän avainpelaajia on Ivan Rakitic, ja hänkin on Barcelonan avauksen tärkeitä hahmoja.

E-lohkossa Saksan joukkueessa kakkosmaalivahtina pelaa Barcelonan ykkösveskari Marc Andre ter Stegen. Ter Stegenistä saattaa hyvinkin tulla turnauksen aikana Saksan ykkösmies. Avauksen maalivahdiksi kaavailtu Manuel Neuer on ollut loukkaantuneena oikeastaan koko kauden, ja jos homma ei suju, niin eiköhän Joachim Löw melko nopeasti laita ter Stegenin kentälle.

F-lohkossa pelaa Brasilia, ja sen riveissä pelaa kovalla kohulla ja suurella siirtosummalla tammikuussa Barcaan Liverpoolista siirtynyt Philippe Coutinho. Toinen Barcan brassi MM-kisoissa on keskikentän mainio Paulinho. Coutinho ja Paulinho pelannevat kumpikin Brasilian avauksen keskikentän oikealla laidalla.

G-lohkon Barca -mies on Belgian Thomas Vermaelen, ja ilmeisesti Vermaelen aloittaa ottelun vaihtopenkin puolella. Siellä hän on etupäässä istunut Barcelonassakin.

Kolumbian puolustuksen Yerry Mina pelaa H-lohkossa. Mina siirtyi Barcaan tammikuussa Palmeirasista.

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia